Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Piková dáma

Piková dáma a Poviedky... - Edice: Premena - Vydavateľstvo Európa - Jazyk: SK - Vazba: Pevná s přebalem matná - 112 str. - ISBN:


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
7,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Najväčší ruský romantický básnik a prozaik Alexander Sergejevič Puškin (1799 - 1837) priviedol ruskú literatúru k „dospelosti" a svojou tvorbou vydláždil cestu pre budúcu generáciu veľkých realistov. Ľahkosť s akou písal a tvoril príbehy je dokonalou ukážkou literárnej geniality.



Majstrovská psychologická novela o hráčskej vášni a túžbe po bohatstve Piková dáma napísaná roku 1833 je skutočným skvostom svetovej prózy a poslúžila ako libreto pre rovnomennú operu P. I. Čajkovského.



Poviedky nebohého Ivana Petroviča Belkina z roku 1830 sú Puškinovým najvydarenejším prozaickým experimentom. Ucelený cyklus „tvorby" nahlúpleho vidieckeho grafomana Belkina je svojráznou paródiou sentimentálnych príbehov, literárnou hrou, ktorou autor inicioval štýl umeleckej skratky a inšpiroval tvorbu A. P. Čechova.


A. S. Puškin zomrel síce mladý, no zanechal po sebe dielo, vďaka ktorému ruská literatúra vkročila do kontextu svetového umenia.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2009 ISBN: 9788089111497 Rozmer: 130×210 mm Počet strán: 112 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách