Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Jánošík (e-kniha)

PDF EPUB MOBI Mariana Čengel SolčanskáIkar (2019)

🌴 Okamžite na stiahnutie
8,30€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Šokujúco brutálny príbeh zločinca Juraja Jánošíka odohrávajúci sa v posledných desaťročiach stavovských povstaní na území Uhorska je úplne zbavený romantizujúceho pátosu a ukazuje jeho osobnú tragédiu na pozadí krvavých udalostí konca 17. a začiatku 18. storočia.
Jánošík, Rákócziho pešiak, súčasť jeho divokej soldatesky zloženej zo sedliakov a čvargy bez domova, naučený zabíjať, znásilňovať a mučiť, sa po rozpade povstaleckej armády mení na lesného tvora živiaceho sa zločinom. Jeho zatvrdnuté srdce trápené dávnym tajomstvom sa začne premieňať až v okamihu, keď sa neodvratne priblíži koniec. Až Jadviga, krčmárova dcéra, vyplní Jurišovu pálčivú prázdnotu a dá jeho zbytočnej existencii zmysel.
Zbojník Jánošík netvorí dejiny, dejiny ho obklopujú. Majú podobu kniežaťa Rákocziho, generála Mikuláša Bercsényiho, cisára Leopolda, veľkého vojvodcu Eugena Savojského, encyklopedistu Mateja Bela a podobu chlapca, ktorý sa o mnoho rokov neskôr stane lietajúcim Cypriánom.
Kaleidoskopický román o dejinách a predkoch prostredníctvom opisu drásavo strašných osudov jednotlivých postáv formuluje otázky a túžbu po odpovediach o zložitej identite štátov, národov i jednotlivcov.

Fotografie Mariana Čengel Solčanská.

Rok vydania: 2019 Počet strán: 296 Jazyk: slovenčinaŠtýl: tragický, mysteriózny, cestopisný, napínavý, dobrodružný, historický

Zaradené v kategóriách