Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Pri snívaní nespite


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
2,16€

📚Prečítaná za 1,19€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

 Sny odjakživa fascinovali ľudstvo svojimi záhadami. No ako vieme, väčšina z nás hneď po prebudení na svoje sny zabúda. Útržkovité spomienky, ktoré zo sna zostanú, sa nám často z pamäti vytratia skôr, ako si dáme rannú sprchu alebo si sadneme ku raňajkám. Je to škoda, najmä ak si uvedomíme, že dospelý človek strávi priemerne štvrtinu svojho života – teda približne dvadsať rokov – spaním, z čoho plných päť rokov presníva! To je strata toho najosobnejšieho a najobjavnejšieho dialógu medzi našou vedomou a nevedomou mysľou, pretože v sne si každý z nás zostrojuje z matérie svojho života (z ľudí, miest, spomienok, radostí a žiaľov) magickú, zložitú, ale niekedy aj zahanbujúcu výpoveď o sebe. Musíme noc čo noc premárniť túto veľkú príležitosť na poznanie a pochopenie seba? Musíme vždy svoje sny zabudnúť? Na tieto a ďalšie otázky súvisiace so spánkom a snami odpovedá autor v tejto nevšednej knihe. Obzvlášť je hodnotné, že ponúka návod na zvládnutie techník tzv. jasného snívania, ktoré predstavuje naučenú schopnosť, ako byť vedomým účastníkom svojich snov.
Charles McPhee študoval sociológiu na Princetonskej univerzite a manažment komunikácie na univerzite v Južnej Kalifornii. Je spoluzakladateľom Ústavu diagnostiky spánku v Los Angeles, kde sa skúmajú a liečia poruchy spánku.
Kniha potvrdzuje, že vlastnosť jasného snívania je naučená schopnosť, vedomie je zlučiteľné so snívaním a tieto mechanizmy vnútorného osvietenia skutočne fungujú.

Rok vydania: 2000 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 222 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách