Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

5x Mitana - Poviedky

(Psie dni, Patagónia, Nočné správy, Slovenský poker, Krst ohňom)


🍎 Vypredané
40,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Psie dni:
Prvotina Psie dni, očarila najmä mladých čitateľov, pre ktorých tieto poviedky predstavovali slnečný svet slobody, vystihovali nejakým spôsobom citovo-intelektuálne rozpoloženie mladých ľudí a ich náladu.

Patagónia:
"Mladý hrdina novely Patagónia hocičo hrá - výtržníctvo, recesiu, ležérnosť - ale veľmi dobre vie, čo chce. A stavia všetko na jednu kartu, riskuje. Za cenu odchodu zo štúdií a roztržky s rodičmi skúša svoje literárne schopnosti na voľnej nohe. Za cenu spoločenských škandálov získava lásku vydatej ženy. Východisko z bludného kruhu "psích dní" nachádza v duchu autorského kréda: Odvážny vie o priepasti, a hoci sa jej bojí, ide k nej, túži ju preskúmať a preklenúť."

Nočné správy:
Tajomné príbehy v knihe Nočné správy sa nesú v atmosfére ťažko vysvetliteľné. Postavy akoby neverili v pevnú a jedinú pravdu, ktorá by mala všetko vysvetliť. Ak sa tak stane, je pravda až príliš krutá. Autor vytvára výnimočnú atmosféru okolo príbehov, ktorá drží čitateľa v neustálom napätí. Nejde o nijaké bezmyšlienkovité napätie. Čitateľ je neustále aktivizovaný, musí si klásť otázky skôr charakteru prečo je to tak? než, ako sa to skončí?.
Ladislav Čúzy

Slovenský poker:
Hravé i poetické príbehy s prvkami humoru, paradoxov a absurdity s výraznou pointou. Obľúbená zbierka Mitanových poviedok vychádza v treťom vydaní.

Krst ohňom:
Humorne o vážnych veciach. Zbierka poviedok jedného z najobľúbenejších súčasných slovenských spisovateľov vychádza v druhom vydaní.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2019 ISBN: 9888081080101 Rozmer: 115×180 mm Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: filozofický, duchovný, humorný

Zaradené v kategóriách