Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dievča, ktoré sa hralo s ohňom

Trilógia Millenium patrí k najpredávanejším titulom vo svete. „Je skvostnou a vernou literárnou výpoveďou o súčasnom svete,...

Stieg LarssonIkar (2009) • Séria Millennium • 2. diel

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
16,90€

📚Prečítaná za 9,30€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Trilógia Millenium patrí k najpredávanejším titulom vo svete. „Je skvostnou a vernou literárnou výpoveďou o súčasnom svete, najmä o jeho tienistých stránkach. Je zároveň obžalobou sveta, v ktorom žijeme. Sveta, kde nechýbajú úchylní, psychicky narušení, nepochopení jedinci, kde moc umožňuje konať v rozpore so základnými atribútmi morálky aj etiky, obchádzať zákon a šíriť zlo. Stieg Larsson prostredníctvom fiktívneho detektívneho príbehu apeluje na ľudstvo a ľudskosť, na povinnosť nezatvárať oči pred zlom, ktoré sa možno práve v tejto chvíli chystá zaútočiť aj v našej blízkosti", povedala o trilógii jazyková redaktorka Mária Bratová.


Anotácia:
V druhej časti trilógie Millennium sa do centra diania dostáva LISBETH SALANDEROVÁ. Obvinia ju z trojitej vraždy a stáva sa súčasťou kolotoča, ktorý siaha hlboko do jej temnej minulosti. LISBETH SALANDEROVÁ sa po dlhých mesiacoch strávených na cestách vracia do Švédska. Vďaka peniazom finančníka WENNERSTRÖMA si nemusí robiť starosti o prežitie, no prichádza do mesta, kde nemá ani priateľov, ani rodinu. MIKAEL BLOMKVIST sa snaží odhaliť vraha svojich priateľov a LISBETH SALANDEROVÁ sa dostáva do situácie, keď sa rozhodne potrestať všetkých tých, ktorí si to zaslúžia. A tak sa ich cesty opäť stretávajú... Prvá kniha jeho série Millennium Muži, ktorí nenávidia ženy, získala cenu za najlepší severský kriminálny román. V slovenskom preklade vyšla v roku 2008. Jej pokračovanie, ktoré držíte v rukách, bolo o rok neskôr takisto vymenované za švédsky kriminálny román roka.





STIEG LARSSON (1954-2004) pracoval dvadsať rokov ako grafický editor vo švédskej spravodajskej agentúre. Od roku 1999 pôsobil ako novinár a šéfredaktor časopisu Expo. Patril k popredným svetovým odborníkom na antidemokratické, pravicovo-extrémistické a nacistické hnutia. Zomrel v roku 2004, krátko po tom, čo odovzdal švédskemu vydavateľovi rukopisy trilógie Millennium (Muži, ktorí nenávidia ženy, Män som hatar kvinnor, Dievča, ktoré sa hralo s ohňom, Flickan som lekte med elden, Vzdušný zámok, ktorý vybuchol, Luftslottet som sprängdes). Séria kníh sa okamžite stala medzinárodným bestsellerom.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Flican som lekte med elden Rok vydania: 2009 ISBN: 9788055118864 Rozmer: 147×234 mm Počet strán: 472 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: napínavý

Zaradené v kategóriách