Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Čiara horizontu


🍎 Vypredané
5,64€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Nevšedný edičný počin pre milovníkov kníh, ktorí vedia oceniť, keď sa podarí niečo výnimočné. Báseň Čiara horizontu bola "vystrelená" do sveta v Los Angeles na Svetovom kongrese básnikov roku 2005. Odvtedy vyšla v preklade v mnohých krajinách sveta. Protismerne k babylonskému pomäteniu jazykov spája rozdelené, nachádza jednotu v rozmanitosti kultúr, náboženstiev a civilizácií. V prekladateľskom reťazci prežíva svoje dobrodružstvá v nekončiacom sa príbehu.

Kniha obsahuje báseň v 27 jazykoch: slovenský, maďarský, nemecký, český, poľský, fínsky, švédsky, nórsky, dánsky, anglický, flámsky, holandský, francúzsky, taliansky, kastílsky, portugalský, španielsky, japonský, čínsky, mongolský, ruský, arabský, hebrejský, grécky, macedónsky, ukrajinský, slovinský. Harmonicky sa k nej pripájajú dvanásti výtvarní umelci z USA, Poľska a Slovenska svojím spôsobom vyjadrenia s jedinečným videním. O špičkovú grafickú úpravu sa postaral Pavel Choma.

Grafická úprava: Pavel Choma
Ilustrácie: Jozef Bajus (USA), Boris Kudlička a Jacek Poremba (Poľsko), Rastislav Biarinec, Róbert Brun, Ján Hoffstädter, Dušan Kállay, Ján Kudlička, Ľubomír Purdeš, Peter Roller, Kamila Štanclová a Ingrid Višňovská (Slovensko)

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2008 ISBN: 9788097001407 Rozmer: 180×170 mm Počet strán: 56 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách