Bazár kníh za super ceny!

Kto chytá v žite


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
10,00€

📚Prečítaná za 9,04€ Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅Výhodné ceny ✅Bezpečný nákup

Kto chytá v žite: Kultový román J.D. Salingera, ktorý sa stal globálnym fenoménom, bol preložený takmer do všetkých svetových jazykov. Každý rok sa z neho predá približne 250 000 výtlačkov a doteraz sa predalo už 65 miliónov kópií. Čitatelia ho zaradili medzi sto najlepších po anglicky písaných románov 20. storočia v ankete vydavateľstva Modern Library.

Publikovaný v roku 1951, Kto chytá v žite zachytáva dobu svojho vzniku, no jeho témy sú stále aktuálne. Pôvodne napísaný pre dospelých, tento román si rýchlo získal srdcia dospievajúcej mládeže vďaka téme tínedžerskej vzbury a živému, slangovému jazyku. Hlavný protagonista, Holden Caulfield, sa stal ikonou generácie.

Príbeh sleduje sedemnásťročného Holdena počas troch dní po jeho vynútenom odchode z prípravnej školy v Pencey. Putuje predvianočným New Yorkom, kde sa stretáva so širokým spektrom ľudí, od spolužiakov a bývalých učiteľov až po prostitútky. Jeho fyzické putovanie je však hlavne duchovnou cestou za sebauvedomením a sebapoznaním, z izolácie k pocitu spolupatričnosti so svetom okolo neho.

Holdenove postoje proti pretvárke a malomeštiactvu sú inšpiratívne pre každého, bez ohľadu na vek. Tento nadčasový román oslovuje čitateľov už viac ako pol storočia a stále rezonuje svojou úprimnosťou a hĺbkou.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Catcher in the Rye Rok vydania: 2019 ISBN: 9788022020756 Rozmer: 136×208 mm Počet strán: 224 Väzba: pevná Štýl: humorný, vojnovýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách