Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Kníhkupec z Kábulu


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
16,90€
Zľava 15%
14,37€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Åsne Seierstad necúva pred žiadnou ťažkou témou. Dva týždne po teroristických útokoch na veže Svetového obchodného centra odchádza do Afganistanu, aby spoznala život bežných Afgancov.

Hrdina jej reportážneho románu Kníhkupec z Kábulu Sultán Chán dvadsať rokov viedol malé kníhkupectvo v centre hlavného mesta. Nezáležalo mu na tom, či boli pri moci komunisti alebo Taliban. Jeho cieľom bolo prinášať knihy všetkým obyvateľom Kábulu. Miloval literatúru a nenávidel cenzúru.

Åsne Seierstad strávila štyri mesiace v rodine Sultána Chána a splynula so životom obyčajných obyvateľov Kábulu, aby ukázala, ako vplývajú turbulentné časy na bežný život. Jej pohľad na každodennosť rodiny je unikátnym svedectvom o spôsobe života, ktorý je pre Európanov takmer nepredstaviteľný. V centre pozornosti stále stojí Sultán Chán – na jednej strane zanietený milovník umenia a kultúrny človek, na strane druhej silne patriarchálne založený despota riadiaci sa prastarými rodovými zvykmi.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Bokhandleren i Kabul Rok vydania: 2019 ISBN: 9788082030795 Rozmer: 115×185 mm Počet strán: 264 Väzba: brožovaná Štýl: cestopisný, duchovný, životopisnýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách