Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

RAJc je preč

Pavel VilikovskýPetrus (2018) • Edícia Arcus

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
11,99€
Zľava 25%
9,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Pavel Vilikovský je v každej svojej knihe ten istý, ale zároveň je aj vždy iný – objavný. Takáto iná, objavná je aj rozsiahla novela RAJc je preč, na ktorej pracoval autor dva roky. Názov zvádza k chápaniu knihy ako bilancovania prežitého, je to však pravdou iba do určitej miery. Dielo treba skôr vnímať ako mozaiku príbehov väčších i menších, vlastných aj odpozorovaných, smiešnych i smutných. Príbehy sú v knihe radené nie podľa časovej postupnosti, ale podľa toho, ako sa ich autor rozhodol vsunúť do deja – podobne ako keď výtvarník kladie kamienok do vznikajúcej mozaiky. Takto sa mu knihou podarilo vytvoriť mimoriadne zaujímavú kompozíciu.
Vilikovský píše i s múdrym odstupom, vnímavým porozumením a humorom, ale i iróniou a sebairóniou, napriek tomu je ľudský a chápavý.
Kniha je výnimočná aj po výtvarnej stránke – je celá autorská. Využili sme autorovu umeleckú všestrannosť a ako ilustrácie sme použili 25 gvašov z Vilikovského voľnej tvorby a na obálku koláž z autorovej dielne.

Sto kusov publikácie vychádza v špeciálnej úprave, číslovaných a s podpisom autora.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2018 ISBN: 9788089913213 Rozmer: 125×158 mm Počet strán: 283 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: filozofický, duchovný

Zaradené v kategóriách