Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

100 rokov Česka a Slovenska

Najdôležitejšie a najzaujímavejšie politické, spoločenské, ekonomické, kultúrne a športové udalosti.


🍌 Odosielame o 3 dni.
21,95€
Zľava 30%
15,40€

📚Prečítaná za 14,27€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha 100 rokov Česka a Slovenska je úplne iná, ako bežné publikácie o histórii. Storočné dejiny štátu predstavuje netradičnou a vizuálne atraktívnou kombináciou výstižných stručných textov a pútavých originálnych celostranových ilustrácií vo forme detailných perokresieb. Exkluzivitu knihy znásobuje exkluzívne materiálové prevedenie.
Každému roku histórie Česka a Slovenska je v knihe venovaná jedna dvojstrana. Čitateľ sa v skratke môže zoznámiť s 365 najdôležitejšími a najzaujímavejšími politickými, spoločenskými, ekonomickými, kultúrnymi a športovými udalosťami, kľúčovými pre vnútorný dejinný vývoj štátu. Spozná ľudí, ktorí predchádzajúcich 100 rokov šírili slávu Československa, Česka a Slovenska v zahraničí či už vedeckými objavmi a vynálezmi alebo v športe a umení.

Kniha má ambície u všetkých generácií čitateľov vyvolať či obnoviť oprávnený pocit úcty a hrdosti k dejinám nášho spoločného štátu.
Publikácia je určená každému záujemcovi o históriu, patrí do všetkých domácností, ktoré si cieľavedome tvoria svoje rodinné knižnice a iste sa dostane nielen do verejných knižníc ale aj do škôl.

Kniha je výsledkom práce kolektívu pod vedením Igora Ďuriča, PhD., ktorý je autorom textovej časti. Igor Ďurič je autorom a spoluautorom dvoch knižných publikácií, venujúcich sa genealógii a novovekej štátnej správe a viacerých článkov na tieto témy.
Odborným garantom a recenzentom faktografie je Marína Zavacká, PhD. z Historického ústavu SAV – oddelenie najnovších dejín. Je známa širokou publikačnou činnosťou a množstvom citácií a recenzií v domácich a zahraničných publikáciách.
Ilustrácie vytvoril Peter Hricák. Svojimi skúsenosťami s kresbou historických reálií a tvorbou historických kostýmov sa približuje aj čitateľovi strednej a staršej generácie. Je znalcom a propagátorom histórie, pôsobí tiež v Klube vojenskej histórie Teokratos.
Grafické spracovanie realizoval Martin Janoško. Na knižnej tvorbe participuje od roku 1998, najmä v oblasti výtvarného umenia, beletrie, histórie a hudby. Jeho dizajnérske realizácie prispeli k úspechom finalistov výtvarných, hudobných a literárnych ocenení, napr. ceny Anasoft litera, ceny Jána Johanidesa, Radio_Head Awards, Ceny Oskara Čepana, Prix Ars Electronica, a ďalších.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2018 ISBN: 9788089662272 Rozmer: 220×280 mm Počet strán: 216 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách