Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Markíza de Sade

Parížska opera, opojné slávnosti a nákladné divadelné inscenácie na vidieckom rodinnom sídle - to všetko a mladícky bezočivý...

Sibylle KnaussIkar (2007)

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
9,92€

📚Prečítaná za 5,46€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Parížska opera, opojné slávnosti a nákladné divadelné inscenácie na vidieckom rodinnom sídle - to všetko a mladícky bezočivý šarm duchaplného markíza de Sade robili z Renée-Pélagie na začiatku ich manželstva šťastnú ženu. Netušila nič o temných stránkach svojho manžela. Nevedela, čo si ľudia po celej krajine ukradomky pošuškávali: przniteľ dievčat, sodomista, bohorúhač najhoršieho druhu. Po rokoch trápenia si uvedomí, že jej romantické sny sa nikdy neuskutočnia. Navyše toto manželstvo vyvrhne ju a celú jej rodinu na okraj dvorskej spoločnosti.
Napriek tomu markíza de Sade neochvejne stojí po boku svojho muža. Má s ním tri deti, schováva ho pred úradmi, klame úradníkov a po každom škandále ho prijíma späť.
Kto bola táto žena, ktorá sa vydala za markíza de Sade? Bola frivolná, naivná alebo sama obeťou sexuálnej posadnutosti? A kto bol on vo svetle tohto manželstva? Z Bastily, kde písal svoje šokujúce knihy, posielal aj najnežnejšie listy svojej žene. Bol "vynálezca sadizmu" schopný milovať?
Jeden z najvýstrednejších príbehov lásky, aký kto kedy prežil.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2007 ISBN: 9788055115757 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 296 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách