Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Obrátený slovník cudzích slov

Slovníky cudzích slov uvádzajú k cudzím slovám slovenské ekvivalenty s cieľom nielen objasniť význam cudzieho slova, ale v...

Peter OravecEpos (2007)

🍌 Odosielame o 5 dní.
37,70€
Zľava 20%
30,20€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Slovníky cudzích slov uvádzajú k cudzím slovám slovenské ekvivalenty s cieľom nielen objasniť význam cudzieho slova, ale v nedávnej minulosti z dôvodu jazykového purizmu (boja proti preberaniu cudzích slov) obmedziť používanie cudzích slov v prospech domácich výrazov.
V súčasnom období sa uplatňuje nový prístup – nezáleží ani tak na pôvode slova, ale skôr na jeho užitočnosti, zrozumiteľnosti a použiteľnosti v praxi. Vhodné cudzie slovo je ako vzácna perla. Jeho rýchle, priliehavé a úsporné použitie je korením každej vety, každého textu.
Preto sme sa rozhodli vydať obrátený slovník cudzích slov, v ktorom sú k abecedne zoradeným slovenským slovám uvedené zodpovedajúce cudzie slová s rovnakým alebo obdobným významom. Môže sa stať neoceniteľnou pomôckou pre každého, kto pracuje s textom, teda nielen pre spisovateľov, redaktorov či novinárov, ale aj pre odborníkov na reklamu a propagáciu, politikov, učiteľov a študentov.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2007 ISBN: 8080576929 Rozmer: 165×230 mm Počet strán: 1060 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách