Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Atlas mýtov

Hrdinovia, bohovia a príšery na mapách dvanástich tajuplných mytologických svetov


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
12,20€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Vydajte sa s nami na cestu za poznaním sveta – a vezmeme to pekne „od podlahy“! Atlas mýtov vám totiž priblíži hneď niekoľko úžasných kultúr našej planéty a ich predstavy o stvorení sveta a všetkých existujúcich bytostí. Tieto predstavy sú základom každej z dvanástich máp v knihe. Je teda zrejmé, že nejde o hocijaké mapy. Naše mapy sú zvláštne: ukazujú, ako videlo svet dvanásť prastarých kultúr – pre niektorú bol obrovským stromom, pre inú horou obrátenou hore nohami a príslušníci ďalšej kultúry verili, že zem spočíva na chrbte obrovskej korytnačky. Všetky tieto pohľady sú fascinujúce!

Keď si budete mapy prehliadať a čítať príbehy, ktoré ich sprevádzajú, precestujete zemeguľu krížom krážom. Zistíte, aké legendy si rozprávali pôvodní obyvatelia Ameriky, ako nazerali na svet a jeho stvorenie príslušníci úžasnej civilizácie Aztékov alebo domorodý kmeň Janomamov v Amazónii. Hlbšie sa zoznámite s gréckymi mýtami, dobre známymi prinajmenšom v celej Európe, ale preniknete aj do magického sveta írskych, severských, či slovanských bohov. V Afrike vás pohltí prízračný jorubský svet alebo tiež svetoznáme mýty starých Egypťanov. V Ázii vás potom očaria hinduistické a japonské legendy a v Oceánii svet polynézskych domorodých kultúr.

Pri svojom putovaní spoznáte nepreberné množstvo bohov, fantastických zvierat, hrdinov, ale aj darebákov a príšer. Na cestách je zvlášť potrebné dávať si pozor napríklad na vlkolakov, desivých morských netvorov alebo zlovestné ženy zvané bánší! A určite budete potrebovať mapu!

Nájdite si svoju vlastnú cestu na úžasné miesta vo všetkých kútoch sveta, zoznámte sa so stovkami pozoruhodných postáv a spoznajte pritom niečo z ich príbehov! Cestujte dlho a ďaleko, bavte sa, nechajte sa uniesť, ale zbytočne sa nebojte. Vždy nájdete cestu nazad – stačí nasadnúť na chrbát vtáka ohniváka alebo preplávať oblohu v bárke, ktorá vozí slnečný kotúč…

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2018 Odporúčaný vek: 7+ ISBN: 9788087034873 Rozmer: 280×330 mm Počet strán: 86 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách