Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Moje najdrahšie zlatíčko

Gabriel TallentOdeon (2018)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
15,90€
Zľava 28%
11,50€

📚Prečítaná za 10,34€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Julie Alvestonová žije s otcom, má štrnásť rokov a často sa túla v lesoch na severnom pobreží Kalifornie. Rada sa brodí potokmi, kúpe v prílivových jazierkach a lozí po skalných ostrovoch, kde má svoje skrýše. Je o nej známe, že bez problémov prejde desiatky kilometrov. Ale kým jej fyzický priestor je rozsiahly, jej osobný je malý a zradný. Od matkinej smrti vyrastá izolovaná od sveta v područí svojho tyranského, zato charizmatického otca Martina. Jej spoločenská existencia sa obmedzuje na základnú školu a na život s otcom. Vytrvalo odráža záujem žiakov aj učiteľov, vlastne každého, kto by mohol preniknúť do jej ulity. Jedného dňa sa náhodou spozná so stredoškolákom Jacobom, vtipným chalanom, ktorý býva vo veľkom čistom dome a Julie je preňho ako malý zázrak. Dievča si prvý raz uvedomuje, že existuje aj iný svet a jej život s otcom Martinom nie je bezpečný ani udržateľný. Je to jej prvá skúsenosť so skutočným priateľstvom aj s láskou a začína uvažovať o úteku. Cesta k vykúpeniu si však vyžiada nesmierne veľa fyzickej aj citovej odvahy.

Román osobitý svojím drsným jazykom a divokou prírodnou scenériou, je to naliehavo vypovedaný a hlboko dojímavý príbeh, ktorým sa predstavuje výnimočný nový autor.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: My Absolute Darling Rok vydania: 2018 ISBN: 9788055162089 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 400 Väzba: pevná Štýl: dobrodružný, psychologickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách