Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

FIN z ostrova Lewis (komplet)

Peter MayPlus (2016) • Séria FIN z ostrova Lewis • Edícia Kolekcie

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
35,03€
Zľava 15%
29,78€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Čierny dom: Sympatický policajný detektív Fin Macleod prichádza na škótsky ostrov Lewis vyšetrovať brutálnu vraždu, spáchanú podľa rovnakého scenára ako tá, čo práve vyšetruje v Edinburgu. Fin vyrastal na tomto drsnom odľahlom ostrove bičovanom nemilosrdnými vetrami, na ktorom akoby život zostal v prapôvodnej pohanskej podobe a krv a pomsta sú jeho prirodzenou súčasťou. Stretáva sa tu s bývalými kamarátmi i prvou veľkou láskou Marsaili a zatiaľ netuší, že riešenie prípadu súvisí aj s jeho účasťou na výprave lovcov súl na nebezpečnú Skalu. Desivé odhalenie brutálnej vraždy a hrozba ďalšieho násilia nútia Fina prebádať tajomstvá minulosti, kde sa skrýva kľúč k riešeniu.

Muž z ostrova Lewis: Sympatický detektív Fin Macleod po rodinnej tragédii prehodnotí svoj život a rozhodne sa usadiť na drsnom ostrove Lewis, kde sa narodil. Práve vtedy tam pri kopaní rašeliny objavia dokonale zachované telo mladého muža. Predpokladajú, že sa stal obeťou rituálnej vraždy pred stovkami rokov, testy DNA však preukážu, že je v príbuzenskom vzťahu s otcom Finovej prvej lásky Marsaili. Tormod však vždy popieral, že by mal blízkych príbuzných, a teraz jeho myseľ zastiera ťažká demencia. Muž bez mena a muž bez pamäti – aké temné tajomstvo ich spája? Sugestívny príbeh z nedávnej škótskej minulosti otvára kontroverzné vzťahy, neľudské praktiky a mimoriadne dramaticky odhaľuje duše biednych – od osirelých detí až po zdrvujúcu starobu...

Šachové figúrky: Fin Macleod sa rozhodne začať po rozvode nový život. Vracia sa na rodný ostrov, opraví si rodičovský dom a začne pracovať na prípade pytliakov, ktorí žijú z výnosného čierneho obchodu s divo žijúcimi lososmi. Pre bývalého policajného detektíva to mala byť hračka, no keď sa spolu s kamarátom stane svedkom zvláštneho prírodného úkazu, pri ktorom sa samovoľne vyprázdnilo jazero, nastane zlom.

Rok vydania: 2016 Odporúčaný vek: 15+ Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 400+400+400 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách