Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Únos

Ľuba Lesná pracuje s overenými faktami, s poznatkami získanými vďaka vlastnej investigatívnej novinárskej práci, s osobnými...

Ľuba LesnáIVO (2017)

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
14,70€
Zľava 27%
10,80€

📚Prečítaná za 9,56€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ľuba Lesná pracuje s overenými faktami, s poznatkami získanými vďaka vlastnej investigatívnej novinárskej práci, s osobnými svedectvami viacerých aktérov vtedajších udalostí. Ako autorka pozoruhodného dokumentárneho diela je mimoriadne precízna, zasvätene odhaľuje pozadie mnohých známych i menej známych skutkov.

Jej uvažovanie o motívoch jednotlivých aktérov udalosti – tých záporných i tých kladných – svedčí o hlbokej znalosti mechanizmov rozhodovania vtedajších štátnych orgánov i o jej jasnej predstave o pomere síl medzi zástancami a odporcami slobody, demokracie a prozápadnej orientácie Slovenska v polovici deväťdesiatych rokov. V dnešných diskusiách o potrebe odčiniť nespravodlivosť, očistiť verejný život od stále prítomných toxických nánosov mečiarizmu, o nevyhnutnosti uctiť si pamiatku tých, čo sa obetovali za lepší život v našej krajine, ako aj o význame udržiavania historickej pamäti pre udržateľnosť demokracie by sa kniha Únos. Čierna diera demokracie mala stať nenahraditeľným zdrojom. Pre tých, ktorí sa o vtedajšie udalosti zaujímajú profesionálne, by mala byť aj povinným čítaním.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2017 ISBN: 9788089345649 Rozmer: 146×205 mm Počet strán: 324 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách