Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Farby piesku

Dráma života a smrti, príbeh ľudskosti uprostred vojnového pekla v Líbyi


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
6,00€
Zľava 10%
5,40€

Dramatický príbeh života a smrti zdravotnej sestry v Líbyi.

Ľubica El Malaheg sa osudovou láskou zaľúbila do líbyjského chirurga, konvertovala k islamu. 20 rokov pracovala na oddelení ARO v misuratskej nemocnici. Občianska vojna v roku 2011 zmenila jej život v peklo. Obkľúčená Misurata niekoľko mesiacov odolávala náporu Kadáffího vojsk za cenu veľkých obetí.
Príbeh líbyjsko-slovenskej rodiny uprostred vojny je plný dramatických zvratov a emócií, sondou do duše ženy, pre ktorú sa Líbya a arabský svet stali novým domovom.

Na dvojvrstvom DVD nájdete aj 4 bonusy, krátke filmy – hudobné obrazové poémy, nakrútené v roku 2006 ešte za vlády Muammara Kaddáfího. Predstavíme vám antické mestá – rímsku Leptis Magnu, fenickú Sabrathu, skalné mesto v okolí Gharyanu a zákutia hlavného mesta Tripolisu: tajomné uličky starobylej Mediny, Zelené námestie, odkiaľ z hradieb zneli plamenné prejavy Muammara Kaddáfího počas občianskej vojny.

Vo fotogalérii nájdete kolekciu malieb Ľubice Malahegovej. Inšpirovala sa prehistorickými jaskynnými kresbami objavenými na južnom cípe Sahary v pohorí Akakus, ktoré sú chránené UNESCO-m.

Na DVD si môžete vybrať slovenskú, českú, alebo anglickú verziu filmu.

Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD

Herci: Ľubica El Malaheg

Rok vydania: 2015 Katalógové číslo: 8588005317030 Rozmer: 135×190 mm Dĺžka: 80 Obal: DVD obal Titulky: slovenské, české, anglické Jazyk: slovenčina, arabčina

Zaradené v kategóriách