Máj, nové knižné zľavy až do 80% maj!

Rozhodujúca dekáda

Prečo sú roky po dvadsiatke také dôležité a ako z nich vyťažiť čo najviac Tridsiatka nie je novou dvadsiatkou, hoci...

Meg JayPremedia (2017)

🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
12,95€
Zľava 28%
9,30€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Prečo sú roky po dvadsiatke také dôležité a ako z nich vyťažiť čo najviac



Tridsiatka nie je novou dvadsiatkou, hoci to často počúvame v médiách, od priateľov i rodiny. Obdobie medzi dvadsiatym a tridsiatym rokom života nie je druhou pubertou, naopak – je obdobím, kedy by sme mali zhromažďovať osobnostný kapitál, pracovať na svojej budúcej kariére a perspektívnom vzťahu. Odsúvať zamestnanie, partnerstvo a rodičovstvo za tridsiatku sa veľmi nevypláca, a ak chceme prežiť šťastnejší, plnší a pokojnejší život, treba si to podľa autorky uvedomiť.
Klinická psychologička Meg Jayová v tejto pôsobivej knihe vysvetľuje, prečo je dôležité neuviaznuť vo víre dezinformácii a trivializácii o desaťročí, ktoré je v podstate najurčujúcejšie pre našu budúcnosť.
V knihe vychádza zo svojej dlhoročnej praxe zameranej na dvadsiatnikov, ako aj z mnohých vedeckých štúdií a štatisckých dát. Rozpráva o práci, partnerských vzťahoch, sociálnych väzbách aj osobnom rozvoji a chybách, ktorých je dobré sa vyvarovať. Výsledkom je osviežujúca, konštruktívna a miestami až nemilosrdne úprimná kniha určená predovšetkým dvadsiatnikom – no nielen im.

Od autorky úspešnej TEDx prednášky „Prečo tridsiatka nie je novou dvadsiatkou“


Ukážka textu z knihy



„Ak budovanie kariéry prirovnáme k dvanástim hodinám pri kartárskom stolíku, potom je výber životného partnera či partnerky ako vstať od tohto stolíka, prejsť k rulete a staviť všetko na červenú tridsaťdvojku. Jediným rozhodnutím si vyberiete partnera pre všetky oblasti dospelého života. Financie, práca, životný štýl, rodina, zdravie, zábava, dôchodok a dokonca aj smrť sú od tohto bodu preteky s jednou nohou priviazanou k nohe vášho partnera.
Dokonca aj keď sa rozvediete, môže sa stať, že ostanete nadosmrti finančne a logisticky prepojení, platíte spoločne školné a každý druhý víkend sa stretávate na príjazdovej ceste k domu, aby ste prevzali či odovzdali deti.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Defining Decade: Why Your Twenties Matter Rok vydania: 2017 ISBN: 9788081594571 Rozmer: 140×210 mm Počet strán: 224 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách