Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dar modlitby

Tajomné a nádherné privilégium rozprávať sa s Bohom Duchovný a tajomný dar modlitby skrýva v sebe nesmiernu silu, ktorá...


🍎 Vypredané
10,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Tajomné a nádherné privilégium rozprávať sa s Bohom

Duchovný a tajomný dar modlitby skrýva v sebe nesmiernu silu, ktorá upokojuje a spontánne pomáha rozorvaným bytostiam. Každý, i neveriaci sa môže stať človekom modlitby a pohrúžiť sa do oslobodzujúceho rozhovoru s Bohom.
Bratia Kendrickovci sa po úspešnom filme Oratórium a neutíchajúcich ohlasoch divákov rozhodli podrobnejšie venovať modlitbe a preskúmať jej strategickú a biblickú silu. Na základe Biblie i osobných svedectiev vysvetľujú, čo znamená efektívna modlitba, a povzbudzujú čitateľov, aby nadviazali bližší vzťah s Bohom. Prinášajú zaujímavý plán strategickej modlitby, ktorá obohatí náš každodenný život.
V dennodenných bojoch by modlitba mala stáť na čele nášho útoku a nemali by sme sa k nej utiekať ako k poslednej záchrane. Ak chceme v našich zápasoch víťaziť a prežívať radosť z toho, že naše prosby boli vypočuté, mali by sme sa hlbšie zaoberať vzťahom k Bohu. Zistíme, že neexistuje nič, na čo by nemal dosah, a že najväčšou odmenou zo všetkých je poznať ho.


Ukážka textu z knihy



VÝZNAM SYMBOLU NITKOVÉHO KRÍŽA*


KRÍŽ v strede nám pripomína, že úspešná modlitba sa začína vzťahom s Bohom skrze Ježiša Krista a vieru v jeho krv, ktorá bola preliata na kríži (porov. Jn 14, 6; Ef 3, 12; Kol 1, 15 – 20).

VERTIKÁLNE ČIARY kríža, vrchná aj spodná, nám pripomínajú, aby sme boli vo svojej modlitbe vertikálne naladení na Boha
a jeho Slovo (porov. Jn 14, 13; 15, 7; 1 Jn 5, 14).

HORIZONTÁLNE ČIARY po oboch stranách kríža nám pripomínajú, aby sme mali usporiadané vzťahy s inými. Súčasťou ta­-kýchto vzťahov je odpúšťanie, ospravedlnenie a spoločná modlitba (porov. Mt 5, 23 – 24; 18, 19 – 20; Mk 11, 25).

KRUH V STREDE predstavuje čisté srdce v modlitbe. Keď sa modlíte, vo vašom srdci by nemal byť žiaden nevyznaný hriech alebo zatrpknutosť. K Bohu by ste mali pristupovať pokorne, kajúcne a vo viere (porov. Ž 66, 18; Mk 11, 24; Jk 4, 7 – 10).

NITKOVÝ KRÍŽ nám pripomína, aby sme presne zameriavali svoje modlitby príhovoru a modlili sa konkrétne, strategicky a vytrvalo (porov. Mt 7, 7 – 8; Jn 15, 7; Jk 5, 16).

* Nitkový kríž – skrížené vlákna v objektívoch a zameriavačoch (pozn. prekl.)



ÚVOD


V apríli 1948 farmár z malého vidieckeho mestečka zazrel, ako sa k jeho majetku približuje tornádo. Keď sa dobehol skryť, jeho manželka ukryla ich tri dcérky pod jedálenský stôl a všetci prestrašene čakali, čo sa bude diať.
Keď sa ničivý vír prihnal k domu, dievčatká videli, ako ich matka z celej sily volá k Bohu a prosí ho o ochranu. O chvíľu ohlušujúci zvuk vetra podobný uháňajúcemu vlaku zanikol v diaľke a rodina vyšla von pozrieť sa na následky búrky.
Skaza bola všade naokolo. Stodola pár metrov od nich bola ťažko poškodená, elektrické káble strhnuté k zemi. Obrovské duby pred domom ležali neďaleko nich vyvrátené z koreňov. Kostol oproti sa zrútil. Len ich domu a rodiny sa tornádo ani nedotklo.
Ten farmár a jeho manželka boli naši starí rodičia. A ich šesťročná dcéra, hlboko dotknutá týmto zážitkom, sa neskôr stala našou matkou. My, jej traja synovia a našich devätnásť detí, by sme tu dnes neboli, keby Boh neochránil ich rodinu počas spomínanej búrky.
V modlitbe je moc. Vyrástli sme v modliacej sa rodine, chodievali sme do modliacich sa cirkevných zborov a videli sme, ako Boh celé roky odpovedá na nespočetné množstvo konkrétnych modlitieb.
Napríklad keď sme chodili na strednú školu, náš otec a niekoľko jeho blízkych priateľov uverilo, že ich Boh vedie, aby v našej oblasti založili novú kresťanskú školu. Samozrejme, aby vôbec mohli začať, potrebovali lavice, knihy a správne miesto. Pri nedostatku peňazí potrebovali ešte niečo omnoho významnejšie – vieru. A modlitbu.
Počas prvých dní fungovania školy sme videli, ako nás Boh pohotovo viedol a o všetko sa staral. Miestna cirkev súhlasila, že škole poskytne priestory, a súhlasila aj s ich prestavbou. Miestny podnik daroval drevo. Dobrovoľnícky misijný tím z Tennessee prišiel pomôcť so stavbou.
V priebehu niekoľkých týždňov sme dokončili nové triedy a kabinety. Z inej školy zavolali a ponúkli knihy, lavice a stoličky.
Načasovanie bolo neuveriteľné. Čoskoro v nových triedach sedeli žiaci s knihami v rukách a pred nimi stáli učitelia. Náš otec sa ujal funkcie riaditeľa a dve desaťročia sledoval, ako Pán rok čo rok naďalej zabezpečuje všetko potrebné. Na jeseň v roku 2014 oslávila škola dvadsiate piate výročie. Vďaka jej pôsobeniu sa tisíce študentov aj so svojimi rodinami stali zapálenými nasledovníkmi Krista.
V deväťdesiatych rokoch náš otec potreboval prostriedky na prenájom modulárnej budovy pre školu. Prosil Boha, nech sa nejakým spôsobom postará o chýbajúcich sedemtisíc dolárov, aby mohol ísť do toho. O niekoľko dní sa v jeho kancelárii nečakane objavil manželský pár s otázkou, či škola niečo nepotrebuje. Otec im povedal o možnosti rozšírenia školy a prezradil im, ako sa modlí konkrétne za potrebný obnos peňazí. Nesmierne prekvapení manželia sa pozreli jeden na druhého.
Muž povedal: „Nuž, sme tu, lebo veríme, že Boh chce, aby sme vám toto dali.“ Siahol do vrecka a vytiahol šek vypísaný na sedemtisíc dolárov a položil ho na otcov stôl. Bola to na halier presná suma, o akú otec prosil Boha.
Po celý čas sme svedkami takýchto vypočutých modlitieb.
V roku 2002 sme vykročili v otcových šľapajach. Dostali sme možnosť založiť v našom cirkevnom zbore Misijnú produkciu kresťanských filmov. Bez peňazí, praxe a filmárskej školy. Ale vedeli sme, že Boh sa postará o všetko potrebné. A s podporou našej cirkvi sme ho prosili v modlitbe o všetko, čo sme potrebovali. Museli sme písať scenáre, hľadať vhodných hercov, zabezpečiť správne vybavenie, dať dokopy celú produkciu a potom zvládnuť distribúciu. Boh sa staral o všetko, čo sme práve potrebovali. Každý z piatich filmov, na produkcii ktorých sme sa podieľali, je výsledkom takmer nekonečného množstva konkrétnych vypočutých modlitieb. Vieme, že inak by sme to nedokázali.
V našej kancelárii sme si zriadili stenu spomienok. Množ­stvo zarámovaných fotiek nám pomáha ako vizuálna pripomienka Božej starostlivosti. Každá z nich reprezentuje presne vypočutú modlitbu. Nájdete tu fotografiu Alexa ako mladého vysokoškoláka, ktorý sníva o tom, že raz bude robiť filmy pre Pána. Na inej je dvojročná sirota z Nakingu v Číne. Na ceste k jej adopcii viedol Boh Stephena a jeho manželku. Na ďalšej je zachytený vysokozdvižný vozík, ktorý sa nečakane objavil na koľajniciach pri jednej z našich scén práve vo chvíli, keď sme ho tam potrebovali. Iná zobrazuje skupinu mužov z Malawi v Afrike, ktorí sa rozhodli zostať so svojimi rodinami v prostredí, kde by ich inak určite opustili. Ďalšia fotka s troma usmiatymi bratmi, čo sa držia okolo pliec, vznikla roky po tom, ako sa náš otec modlil, aby sme raz pracovali spoločne.
Každá fotografia predstavuje príbeh Božej vernosti v našich životoch. Je ohromujúce vidieť ich pokope. Úžasná starostlivosť. Neuveriteľné usmerňovanie. Neskutočné divy.
A zoznam sa stále nekončí.
Boh je nesmierne dobrotivý a už roky preukazuje svoju láskavosť nespočetnými spôsobmi. Áno, robí to cez svoje stvo­renie a svoje Slovo. Áno, robí to cez zmenené životy. Ale jedným z najpôsobivejších spôsobov jeho požehnania je vypočutie konkrétnych modlitieb.
Vieme, že modlitba funguje. Nemôžeme to poprieť, a ani nechceme.
Vypočuté modlitby nie sú len vysoko nepravdepodobné náhody. Sú to odtlačky prstov žijúceho, milujúceho Boha, ktorý nás pozýva, aby sme sa k nemu priblížili; k nemu, ktorý nás stvoril a ktorý „od nikoho z nás nie je ďaleko. V ňom žijeme, hýbeme sa a sme“ (Sk 17, 27 – 28). A tak s apoštolom Jánom hovoríme: „Čo sme teda videli a počuli, hlásame aj vám, aby ste aj vy mali spoločenstvo s nami. My však máme spoločenstvo s Otcom a jeho Synom
Ježišom Kristom. Toto píšeme, aby naša radosť bola úplná“ (1 Jn 1, 3 – 4).
To je nádej, ktorú vkladáme do tejto knihy – aby ste nielen plnšie prežívali radosť z vypočutých modlitieb, ale aj hlbšie spoznali Boha a vytvorili s ním pri čítaní tejto knihy osobnejšie spoločenstvo.
Pozývame vás, aby ste sa pripojili k nám a k nespočetnému množstvu ďalších ľudí na ceste poznávania biblickej
a strategickej modlitby. Cez takúto modlitbu sa môžete naučiť, ako sa priblížiť k Božiemu trónu milosti vo veľkej slobode a viere, ako efektívnejšie bojovať v zápasoch svojho života najprv v modlitbe. A napokon, ako zložiť svoje starosti na plecia toho, kto sa o vás nežne stará.
Spoločne prejdeme cez najdôležitejšie a základné úryvky a pravdy v Biblii, ktoré sa týkajú modlitby, a podelíme sa s vami o mnohé úžasné zdroje, ktoré Boh dáva každému z nás, aby nám pomohol modliť sa lepšie a s väčšou účinnosťou. Budeme hovoriť o výhodách a dôvodoch modlitby a o tom, ako Boh na modlitbu odpovedá. Preskúmame tiež dôležitosť dôkladnej prípravy srdca, aby sme sa k nemu mohli priblížiť vo viere. A napokon sa s vami podelíme o konkrétne modlitbové stratégie, ktoré vám môžu pomôcť modliť sa bib­lickejšie a ostať pevnými v čase pokušenia a duchovného útoku, pripravenými na účinnejšiu modlitbu, v ktorej sa prihovárate za ľudí vo vašej blízkosti.
Ak túžite po Božej blízkosti a efektívnejšej a strategickejšej modlitbe, tak nie je náhoda, že čítate túto knihu.
Veríme, že Pán vás volá k hlbšiemu vzťahu s ním. A my vás povzbudzujeme, aby ste sa odvážili vrhnúť sa do tohto dobrodružstva.
Napokon vám odporúčame tieto tri predsavzatia:
Po prvé, ČÍTAJTE z tejto knihy denne len jednu kapitolu. Navrhujeme vám prečítať päť kapitol v priebehu týždňa počas nasledujúcich siedmich týždňov, prípadne tak, že si čítanie prispôsobíte svojmu harmonogramu. Čítanie každej kapitoly by vám malo trvať približne desať minút.
Po druhé, ČÍTAJTE Bibliu každý deň. Nech vás Božie slovo formuje na ľudí modlitby. Odporúčame vám počas týchto siedmich týždňov prečítať Lukášovo evanjelium a skúmať v ňom, čo vás Ježiš učí o modlitbe. Tiež vás povzbudzujeme, aby ste si vyhľadali doplňujúce informácie a preštudovali tie biblické verše v každej kapitole, ktoré sú pre vás neznáme, no vzbudili váš záujem.
Po tretie, MODLITE SA každý deň. Modlitba by mala byť plánovaná a zároveň spontánna. Vyberte si miesto a čas každý deň, najlepšie ráno (porov. Ž 5, 3). Napíšte si svoje konkrétne potreby a osobné požiadavky, na ktoré sa zameriate v modlitbe počas niekoľkých nasledujúcich týždňov a pridajte aj nasledujúcu modlitbu:

Nebeský Otče, prichádzam k tebe v Ježišovom mene. Prosím ťa, aby si ma pritiahol do bližšieho a osobnejšieho vzťahu s tebou. Očisti ma od mojich hriechov a priprav moje srdce na modlitbu, aká sa páči tebe. Pomôž mi tento týždeň lepšie ťa spoznávať a viac ťa milovať. Použi všetky okolnosti môjho života, aby som bol podobnejší Ježišovi, a pomôž mi modliť sa strategickejšie a účinnejšie v tvojom mene, podľa tvojej vôle a tvojho Slova. Použi moju vieru, moju poslušnosť a moje modlitby tohto týždňa na úžitok druhých, na moje osobné dobro a na svoju slávu.
Amen.

Kiežby sme my všetci z dnešnej generácie zakúsili úžasnú moc Boha ako svedectvo jeho dobroty a slávy!


MÔJ PLÁNOVANÝ ČAS NA MODLITBU:


MOJE MIESTO NA MODLITBU:

CIELE MOJEJ MODLITBY


Založte si osobný a aktuálny modlitbový zoznam, kde si budete môcť zaznamenávať vaše konkrétne modlitby. Ako pomôcku vám ponúkame nasledujúce otázky:
• Aké tri veci by ste momentálne najviac potrebovali?
• Aké tri veci vám spôsobujú najväčší stres?
• Na vyriešenie akých troch záležitostí vo vašom živote by bol potrebný zázrak od Boha?
• Je niečo dobré a užitočné, čo by ste si chceli vyprosiť od Boha, aby to slúžilo vám, vašej rodine a ostatným?
• Máte pocit, že je niečo, k čomu vás vedie Boh, ale potrebujete k tomu jeho potvrdenie a usmernenie?
• Čo potrebuje niekto z vašich blízkych, za čo by ste sa radi začali modliť?



1

DEDIČSTVO MODLITBY

K tebe, ktorý počuješ modlitbu, prichádzajú všetci.
(Ž 65, 3)


Modlitbou môžete dosiahnuť to, čo vám Boh môže ochotne splniť. Je to nádherný a tajomný dar vzbudzujúci bázeň. Nikto nemá väčšie privilégium ako možnosť osobne sa rozprávať a hovoriť do uší všemohúceho Boha. Neexistuje problém, ktorý by sme nemohli vložiť do modlitby, pretože pre Boha nie je nič priveľmi ťažké alebo nezvládnuteľné. A nie je väčšie dedičstvo, ktoré môžeme prijať alebo odhodiť, ako vernosť v modlitbe.
Nemalo by nás teda prekvapovať, že najväčší a duchovne najúspešnejší muži a ženy Biblie boli vždy ľuďmi modlitby. Abrahám kráčal vo viere, ale bol usmerňovaný modlitbou.
A vďaka tomu sa od základu zmenili národy zeme. Izákov príhovor za jeho neplodnú ženu Sáru vyústil do narodenia
Jakuba, ktorý sa stal otcom izraelského národa (porov. Gn 25, 21). Mojžiš sa rozprával s Bohom, „ako keď sa niekto rozpráva so svojím priateľom,“ (Ex 33, 11) a tak prijímal Božie usmernenie a zjavenie pre svoje vodcovské rozhodnutia. Vďaka tomu má svet dnes Tóru a Desať Božích prikázaní.
Dávid sa zhováral s Bohom ráno, napoludnie a večer (porov. Ž 55, 17) a vďaka tomu napísal najdlhšiu knihu vo vašej Biblii. Žalmy sú preplnené množstvom vášnivých modlitieb, ktoré boli pôvodne piesňami. Nehemiášove prosby viedli k tomu, že Izraeliti zázračne obnovili mestské hradby Jeruzalema v neuveriteľne krátkom čase. Môžete navštíviť toto mesto ako my a vidieť časť Nehemiášovho múra ešte aj dnes. Daniel tak miloval rozhovor s Bohom, že sa stal jeho prioritou trikrát denne a bol ochotný vzdať sa radšej svojho života ako času na modlitbu.
Od Jozefa k Jeremiášovi, od Anny k Ozeášovi Písmo je plné postáv, ktoré objavili, že Boh naozaj počúva a odpovedá tým, ktorí sa k nemu približujú v modlitbe. Eliáš bol živým príkladom vypočutej modlitby a stal sa inšpiráciou pre veriacich v Novom zákone (porov. Jk 5, 16 – 18).
Ježiš Kristus je však neprekonateľným vzorom a Pánom modlitby. Pri jeho narodení Ježiša a jeho rodinu pozdravila v chráme Anna, vdova, ktorá slúžila Bohu modlitbou vo dne v noci. Na začiatku svojej verejnej služby, keď sa Ježiš vynoril z vody pri svojom krste, otvorilo sa nebo a kým sa modlil, zostúpil naňho Duch Svätý (porov. Lk 3, 21 – 22).
Skôr než si Ježiš vybral svojich učeníkov, strávil celú noc s Bohom v modlitbe. Počas jeho nasledovania si všimli Ježišov osobný zvyk vstať zavčas rána a modliť sa pred východom slnka (porov. Mk 1, 35). Často sa vytratil do divočiny a modlil sa aj v časoch, keď jeho popularita rástla (porov. Lk 5, 15 – 16).
Jeho prvá doslovne zaznamenaná kázeň v Písme vysvet­ľuje základy modlitby (porov. Mt 5 – 7). Učil a vyzýval svojich nasledovníkov: „Bedlite a modlite sa“ (Mk 14, 38) a povzbudzoval ich, aby sa modlili a nevzdávali sa (porov. Lk 18, 1). S hnevom vyhodil peňazomencov z chrámu volajúc: „Môj dom sa bude volať domom modlitby“ (Mt 21, 13).
Daroval svetu najdokonalejší vzor modlitby všetkých čias (porov. Mt 6, 9 – 13) a neskôr sa modlil najmocnejšiu veľkňazskú modlitbu všetkých čias (porov. Jn 17).
Pred svojou zradou a ukrižovaním kľačal Ježiš sám v Getsemanskej záhrade a modlil sa tak hlboko a zúfalo, že jeho pot sa doslova zmenil na kvapky krvi (porov. Lk 22, 44). Dokonca aj v agónii na kríži sa medzi poslednými výdychmi trikrát nahlas modlil. Keď vystúpil do neba, poslal svojho Ducha, aby naplnil veriacich a osobitým spôsobom nás volá k účinnejšej modlitbe (porov. R 8, 15 – 16). Teraz náš Veľkňaz Ježiš stojí po Otcovej pravici a žije naveky, aby sa za nás prihováral (porov. Hb 7, 23 – 28).
Andrew Murray (1828 – 1917, juhoafrický pastor, učiteľ a spisovateľ; pozn. prekl.) napísal: „Základom Kristovho života a práce, jeho utrpenia a smrti bola modlitba – úplná závislosť od Boha Otca, dôvera v Boha, prijímanie od Boha a podriadenie sa Bohu. Vaša spása sa uskutočnila cez modlitbu a príhovor. Život, ktorý žil pre vás a život, ktorý žije vo vás je životom, ktorý nachádza potešenie v čakaní na Boha a v prijímaní od neho. Modliť sa v jeho mene znamená modliť sa tak, ako sa modlil on. Kristus je naším vzorom, pretože je našou Hlavou, naším Spasiteľom a naším Životom. Skrze jeho Božstvo a Ducha Svätého môže žiť v nás. Môžeme sa modliť v jeho mene, pretože prebývame v ňom a on v nás.“1
Vznik cirkvi Novej zmluvy a celú kresťanskú históriu môžeme vnímať len cez optiku mocnej modlitby. Peter sa na ňu neustále spoliehal a Pavol bol od nej skutočne závislý (porov. Flp 1, 4 – 5; 1 Tes 5, 17).
Najväčší kresťanskí misionári všetkých čias boli tiež mužmi a ženami modlitby. V druhej polovici 19. storočia mal Hudson Taylor vďaka založeniu Vnútročínskej misie nevídaný vplyv na Čínu. Otvoril 125 škôl a nespočetné tisíce Číňanov priviedol k viere v Krista. Jeho syn a nevesta opisujú v knihe Hudson Taylor’s Spiritual Secret (Duchovné tajomstvo Hudsona Taylora), ako poslušne kráčal s Bohom v modlitbe. Howard Taylor napísal o svojom otcovi: „Ani jeden deň počas štyridsiatich rokov nevyšlo slnko nad Čínou, aby ho Boh nebol našiel na kolenách.“2
Skromný muž menom George Müller viedol sieť sirotincov v anglickom Ashley Down neďaleko Bristolu a počas svojho života sa postaral o viac ako desaťtisíc sirôt. Urobil to bez toho, že by niekedy žiadal od niekoho peniaze. V tichosti sa modlieval a potom sledoval, ako sa Boh viditeľne stará o chod sirotinca. Keď zomrel, v jeho denníkoch sa našlo vyše päťdesiattisíc detailných záznamov o vypočutých modlitbách. Jeho príklad a učenie o modlitbe sú požehnaním pre milióny ľudí na celom svete.
Jedným z nich bol slávny anglický kazateľ Charles Haddon Spurgeon. Každý týždeň prichádzali tisíce ľudí, aby si vypočuli pôsobivé kázne a posolstvá tohto „kráľa kazateľov“, ktorý učil a detailne písal o sile modlitby. Keď sa návštevníci zastavili v jeho kostole na New Park Street, často ich zaviedol do modlitebne v suteréne, kde sa ľudia vrúcne na kolenách prihovárali k Bohu za Spurgeona a svoju komunitu. Spurgeon vyhlasoval: „Toto je hnacia sila našej cirkvi.“
V Spojených štátoch John Wesley a Jonathan Edwards pripravili pôdu pre Veľké prebudenie v 18. storočí, ktoré radikálne zmenilo smerovanie americkej kultúry od divej skazenosti k nákazlivému hľadaniu Boha. Ich stratégia tkvela v kázaní Božieho slova súčasne s pozývaním a zjednocovaním veriacich v úprimnej a mimoriadnej modlitbe.
Tieto príklady sú len kvapkou v oceáne ľudí, ktorí celé roky nachádzali a zakúšali Boha na kolenách.
Každý z nás dostal bohaté dedičstvo moci a dôležitosti modlitby v Písme a v kresťanskej histórii. Každá generácia potrebuje odvážnych veriacich, ktorí budú dôverovať Bohu a jeho Slovu a preberú štafetu modlitby príhovoru, ktorí budú vernými pokračovateľmi dedičstva, postavia sa do trhliny a budú hľadať jeho srdce v modlitbe. Máme nádej, že každá kapitola tejto knihy obohatí váš vzťah s Pánom, pomôže vám priblížiť sa k nemu a stať sa rozhodnejším a užitočnejším modlitbovým bojovníkom na jeho slávu.
Žiadna cirkevná akcia, náboženská udalosť, politická snaha alebo humanitárny program nedokážu triumfovať tak mocne ako Božia odpoveď na modlitby jeho ľudu. Čo by sa stalo, keby veriaci a cirkvi dneška nasledovali velikánov Biblie a kresťanskej histórie a začali sa modliť mocnejšie a účinnejšie? Čo keby sme sa rozhodli zmieriť sa s Bohom a začali pokorne hľadať jeho tvár s vierou v oživenie, duchovné prebudenie, ako sa to stalo pri prvom a druhom veľkom prebudení? Čo môže Boh urobiť cez nás? Cez vás?
Ste pripravení modliť sa za to?

Otče, prichádzam k tebe a ďakujem ti za veľké dedičstvo modlitby, ktoré tu bolo pred nami. Prosím ťa, vylej na mňa a na tvoju cirkev svojho Svätého Ducha. Pomôž mi, aby som denne kráčal v tvojej blízkosti. Aby sa pre mňa modlitba stala takou prirodzenou ako dýchanie a aby si pôsobil cez moje modlitby; nech je tvoje kráľovstvo a tvoja vôľa v mojom srdci, v mojej rodine a v mojej generácii. V mene Ježiša, amen.


Poznámky
1. Andrew Murray: The Ministry of Intercessory Prayer (Služba modlitby príhovoru), Minneapolis, MN, Bethany House, 1981, s. 106 – 107.
2. Howard a Geraldine Taylor: Hudson Taylor’s Spiritual Secret (Duchovné tajomstvo Hudsona Taylora) Chicago, IL, Moody, 2009.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Battle Plan for Prayer Rok vydania: 2017 ISBN: 9788022208451 Rozmer: 140×215 mm Počet strán: 248 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách