Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Múzofil

Odporúčaná neodborná literatúra pred vstupom do vzťahu s umelcom. Poeticko-erotický román o mladom nádejnom spisovateľovi...

Peter ŠrankFAMA art (2016)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
11,00€
Zľava 28%
7,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Odporúčaná neodborná literatúra pred vstupom do vzťahu s umelcom.

Poeticko-erotický román o mladom nádejnom spisovateľovi Pykovi, ktorý má trochu problém. Miešajú sa mu múzy s reálnymi ženami. V pomere, ktorý tým múzam neprekáža, ale reálnym ženám áno. To ho často dostáva do vtipných situácií, ktoré za vtipné pokladá každý, len on nie. Narúša paušálny ženský názor, že chlapi sú v erotike trojminútoví. On je v erotike aspoň desaťstranový, niekedy viackapitolový a určite niekoľkobásničkový.

V úvode je varovanie: „Obsahuje erotiku, vulgarizmy a poéziu“. Áno, to sú ingrediencie, ktoré ho charakterizujú. Pre niekoho príchute, pre iného alergény. Hlavnou zložkou však je pavučina príbehov vyrozprávaných štýlom rozprávačov - beťárov. Teda tých, ktorí radi fabulujú, mystifikujú, namotávajú - vytvárajú si vlastný svet, ktorému ľahko uveria tí, ktorí uveriť chcú. Svet, ktorý sa občas opatrne dotkne hraníc uveriteľnosti, aby bol zaujímavejší.

To podstatné v románe je však skryté za tým všetkým - nazretie do hláv básnikov, textárov, spisovateľov, muzikantov... teda všetkých, ktorých poháňa inšpirácia vtelená do univerzálnej postavy zvanej „Múza“. Pre niekoho zlo, ktoré rozbíja vzťahy, pre iného dobro, ktoré vytvára hodnoty. Román sa snaží aspoň sčasti odpovedať na otázky, ktoré si ľudia v okolí umelca kladú. Ako s tým žiť? Rozchodí to? Vytlčiem to z neho? Stojí mi to za to? Je to liečiteľné? Sú na to tabletky?



Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2016 ISBN: 9788089717071 Rozmer: 130×208 mm Počet strán: 374 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách