Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

1000 riešení 2/2024: Odpisy, Automobil a podnikateľ

Daňové výdavky

Poradca s.r.o. (2024) • Edícia 1000 riešení • Séria 1000 riešení 2024

🍌 Odosielame o 7 dní.
17,00€
Zľava 18%
13,94€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Daňové odpisovanie hmotného majetku upravujú ustanovenia Zákona o dani z príjmov. Podnikateľ si môže vybrať z dvoch základných spôsobov odpisovania, a to rovnomerný spôsob alebo zrýchlený spôsob opisovania hmotného majetku. Spôsob odpisovania stanovuje pre každý hmotný majetok osobitne, pričom vždy musia byť dodržané ustanovenia ZDP. Musí podnikateľ pri rozhodovaní o tom, ktorý z uvedených spôsobov odpisovania použije, brať do úvahy výšku daňových odpisov v jednotlivých rokoch a vplyv na základ dane, čiže aj na výšku dane z príjmov? Akým spôsobom sa bude odpisovať v roku 2024 sa dočítate v tomto čísle štvrťročníka.

Titul obsahuje riešenia prípadov z praxe k týmto témam: Odpisy - Automobil - Dane v praxi - Daň z príjmov - Daň z pridanej hodnoty - Dodatočné DP a opravné DP - Daňové výdavky - Daňový bonus – Účtovníctvo - Účtovníctvo podnikateľa - Chyby minulých účtovných období a ich oprava - Časové rozlíšenie nákladov a výnosov - Pracovnoprávne vzťahy - Zamestnávanie - Mzdy a odvody - Cestovné náhrady Právo a podnikateľ - Právo - E-kasa.

Automobil v podnikaní je dôležitou témou medzi podnikateľmi, nakoľko sa týka väčšiny podnikateľov – živnostníkov, firiem i veľkých nadnárodných spoločností. Akým spôsobom možno automobil v podnikaní dostať do daňových výdavkov tak, aby boli čo najvyššie? Akým spôsobom využiť automobil pri podnikaní na živnosť alebo pri s.r.o? Používanie automobilu na výkon podnikateľskej činnosti alebo v súvislosti s podnikaním je okrem iného neodlúčiteľne spätá aj s množstvom daňových a účtovných problémov. Podnikajúca fyzická osoba v začiatkoch podnikania často nemá finančné prostriedky na to, aby si obstarala automobil, ktorý bude využívať pri výkone podnikateľskej činnosti a v takom prípade sa môže rozhodnúť, že preradí automobil, ktorý nadobudla ako súkromná osoba, z osobného užívania do podnikania. Aké podmienky musia byť splnené na preradenie automobilu? Odpovede na otázky týkajúce sa automobilu v podnikaní sme pripravili v aktuálnej téme.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2024 ISBN: 9771335415289 Rozmer: 148×210 mm Počet strán: 176 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách