Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

40 slavíků - 2 CD (Karel Gott)

Jubilejná audio-retrospektíva neprekonateľného počtu ocenení fenomenálneho speváka je tu! Vo svete podobnú situáciu...

Karel GottSupraphon (2016)

🍌 Odosielame o 3 dni.
13,89€
Zľava 6%
13,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Jubilejná audio-retrospektíva neprekonateľného počtu ocenení fenomenálneho speváka je tu! Vo svete podobnú situáciu nenájdete: umiestniť sa štyridsaťkrát na prvej priečke v každoročnej ankete popularity, to je na zápis do Guinessovej knihy rekordov.
A práve kompilácia, ktorá tento týždeň prichádza na pulty hudobných obchodov, dokazuje na štyridsiatich príkladoch, prečo to tak je. Všetky piesne sú na albume v originálnych verziách, teda s pečaťou doby svojho vzniku. Ukazujú štýlové i aranžérske premeny repertoáru, vždy pripraveného podporiť jedinečný hlas a interpretáciu Karla Gotta.




„Keď som získal svojho dvadsiateho Slávika,“ rozpráva najpopulárnejší český spevák všetkých čias, „mal som pocit, že by som mal uvoľniť miesto mladším kolegom. A aj som to verejne vyhlásil. Potom som chcel skončiť ešte raz. Keď som mal sedemdesiat rokov. Ale ako som zistil, z tejto poslucháčskej, diváckej a čitateľskej ankety sa proste vystúpiť nedá. Nakoniec som tomu rád. A hlasy, ktoré mi moji priaznivci posielajú, si rok čo rok vážim viac a viac. Roky mi totiž neubúdajú, pretože čas sa zastaviť nedá a byť stále mladý je iba zbožné prianie či atraktívny pesničkový slogan. Kvalitná konkurencia nespí, naopak rastie, a byť na niektorej z popredných priečok tejto ankety popularity je preto stále ťažšie. Keby mi niekto v dobe, kedy som získal svojho vtedy jubilejného dvadsiateho Slávika, povedal, že ich budem mať jedného dňa doma štyri desiatky, poklepal by som si po hlave a myslel by som si o ňom svoje. Ako vidíte, človek sa mýli a dnes je to skutočnosť. Nikdy za to neprestanem byť svojím priaznivcom dostatočne vďačný!“



Príjemným prekvapením tejto kolekcie, na ktoré fanúšikovia netrpezlivo čakali, sú dve novinky – piesne „Země vstává“ a „Perfektní den“, ktoré Karel Gott nahral toto leto. Autorom hudby oboch skladieb je hitmaker Michal David, ktorý k nahrávaniu hovorí: „U nás je už veľmi dobre známe, že s Kájom oslavujeme narodeniny v rovnaký deň, 14. júla. Keď som premýšľal, aký darček mu venovať tento rok, rozhodol som sa mu napísať dve nové piesne, aby som ho namotivoval po tom, čím si v posledných mesiacoch prešiel. Spolupracovať s Karlom Gottom je pre mňa vždy veľká česť, skúsenosť a veľmi mu za to ďakujem. Je to pre mňa veľká česť a neberiem to ako samozrejmosť.
Objavili sa tiež rôzne dohady o tom, či Karel bude po ťažkej chorobe vôbec môcť spievať. Toto je dôkaz, že mu to stále spieva skvele a verím, že ho čoskoro opäť budeme vídať na pódiu. Kájo, prajem ti do ďalších rokov veľa síl, energie, zdravia a radostných chvíľ s Ivankou, Charlottkou a Nellynkou. Nech ti to stále tak úžasne spieva a ja sa budem vždy tešiť na spoluprácu s tebou!“


I. CD (1963 – 1984)
1. OČI SNĚHEM ZAVÁTÉ
2. MALÁ PÍSEŇ
3. CESTA RÁJEM
4. C´EST LA VIE
5. LADY CARNEVAL
6. LÁSKA BLÁZNIVÁ
7. ŘEKNĚTE, ODKUD VÁS ZNÁM
8. KDYŽ JSEM JÁ BYL TENKRÁT KLUK
9. KÁVU SI OSLADÍM
10. KDEPAK, TY PTÁČKU, HNÍZDO MÁŠ
11. NÁPOJ LÁSKY č. 10
12. JE JAKÁ JE
13. JSOU SVÁTKY
14. JDI ZA ŠTĚSTÍM
15. STOKRÁT CHVÁLÍM ČAS
16. JEN SE HÁDEJ
17. BEATLES
18. RÁNO JEDU DÁL
19. ….A TO MÁM RÁD
20. LÁSKO MÁ



II. CD (1989 – 2016)

1. KREV TOULAVÁ
2. PROMOKLÝ DONCHUÁN
3. CHERCHÉZ LA FEMME
4. NOČNÍ KRÁL
5. PRETTY WOMAN
6. BÝT STÁLE MLÁD
7. POKAŽDÉ
8. JESTLI JÁ TĚ BUDU MÍT RÁD
9. NEZAPOMÍNÁM
10. UŽ POHŘBILI MĚ STOKRÁT
11. KAM TENKRÁT ŠEL MŮJ BRATR JAN
12. MÁ POUŤ
13. KAŽDÝ MÁ SVŮJ SEN
14. KDYŽ MUŽ SE ŽENOU SNÍDÁ
15. TO JE HEZKY
16. SENTIMENT
17. DOBRÉ ROKY TO JSOU
18. LÁSKA JE NÁDHERA
19. KLUK S VELKOU VÁŠNÍ
20. DÁL JEDU SI SVOU
21. * PERFEKTNÍ DEN
22. * ZEMĚ VSTÁVÁ

Rok vydania: 2016 Katalógové číslo: 099925634025 Rozmer: 142×126 mm Obal: CD obal

Zaradené v kategóriách