Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Základy PC, Windows XP, Office 2003

Podrobný sprievodca pre začiatočníkov a stredne pokročilých


🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
8,27€

📚Prečítaná za 5,38€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Publikácia reaguje na požiadavky súčasnosti a záujemcov, ktorí požadovali najnovšiu verziu operačného systému i kancelárskeho balíka. V predchádzajúcej verzii (rok 2004) sme urobili niekoľko výrazných metodic­kých úprav, ktoré sme v tomto vydaní ešte viac vylepšili a prispôsobili špecifikám najnovších aplikácií.

Zároveň sme sa ho snažili spracovať tak, aby pokrylo požiadavky kladené na získanie certifikátu ECDL (6 zo 7 modulov).

Publikácia je v prvom rade postavená na riešení úloh a výbere ich postupnosti. Okrem toho, že sme sa od jej prvých verzií snažili postupovať od jednoduchšieho k zložitejšiemu a od konkrétneho k abstraktnému (ako to prikazoval už Jan Amos), neustále sme sledovali a vylepšovali metodiky jednotlivých tematických celkov. Nepodstatné veci sme eliminovali, tie, ktoré vyžadovali podrobnejšie vysvetlenie a boli v praxi častejšie používané, sme zasa stavali do popredia.

Nie je umením napísať mnoho strán a získať vedomosti z množstva preštudovaného materiálu. Treba však na to veľa trpezlivosti a ešte viac času. Naším cieľom je vysvetliť na málo stranách (i keď hrúbka publikácie tomu možno na prvý pohľad nenasvedčuje) čo najviac. Nepovažujeme za potrebné v úvode každej aplikácie opakovať fakty, bez znalosti ktorých by sa k nej používateľ ani nedostal, a snažíme sa o to, aby nememoroval, kde sa čo nachádza, ale aby sa naučil rozmýšľať a vedel si vhodný postup a potrebnú funkciu nájsť. Zároveň ponúkame učenie sa a vyučovanie prostredníctvom riešenia úloh a problémov. Často ukážeme, ako možno problém riešiť doposiaľ známymi spôsobmi a prečo je ten nový lepší. Obsah a postupnosť sme sa snažili koncipovať tak, aby bolo možné bezbolestne niekto­ré kapitoly vynechať, prípadne sa k nim vrátiť neskôr. O publikácii si dovoľujeme vyhlásiť, že je viac učebnicou ako referenčnou príručkou, no charakter referenčnej príručky sme sa snažili zachovať podrobným obsahom, pomocou ktorého sa možno veľmi rýchlo preniesť na požadované miesto.

Základné rozdiely medzi jednotlivými systémami Windows sú v súčasnosti také mini­málne, že používateľ, ktorý ovláda jeden z nich, dokáže bez problémov pracovať aj s ostatnými. I keď publikácia obsahuje v názve konkrétne verzie systémov, je užitočnou a z 95 % aj presnou príručkou pre všetky staršie produkty Microsoftu.

Celá kniha je ladená viac pre ľudí - laikov ako pre odborníkov, no veríme, že svojím obsahom a formou dokáže uspokojiť obe kategórie. Je bohato vybavená obrázkami a úlohami, ktoré pomáhajú odhaľovať schopnosti jednotlivých programov. Veríme, že aj vďaka tejto publikácii prekročíte hranicu a dostanete sa k tým, pre ktorých už počítače nie sú strašiakom.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2005 ISBN: 8096843656 Rozmer: 150×210 mm Počet strán: 478 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách