Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Java Argopuro anaerobic


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
12,00€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Specialty grade - výberová káva
Aróma kávy je veľmi sladká, vanilková až rumová. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti dominuje karamelová sladkosť, ktorá sa veľmi pekne dopĺňa s citrusovými tónmi na pozadí. Dochuť je trošku ťažšia, rumová a hrozienková, mierne čokoládová. Ako rumové pralinky.

Chuťový profil: bobuľové ovocie, karamel, hrozienka
Zloženie: 100 % Arabika
Odtieň praženia: City +

Región: Východná Jáva, Argopuro
Farma: Kávovníky v okolí sopky Argopuro
Farmár: Mas Muhlis a 500 farmárskych rodín
Spracovateľská stanica: Walida
Odroda: červená caturra, Lini S-795
Spracovanie: natural a anaerobic natural 36h
Nadmorská výška: 1400 - 1600 m n. m.

Odrody kávovníkov Caturra a Lini S-795 sa pestujú na východnej Jáve vo vulkanickej pôde pod vyhasnutou sopkou Argopuro. Kávovníky sa pestujú v nadmorskej výške 1400 - 1600 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované „anaerobic natural“ metódou. Vďaka vysokej vlhkosti sa káva suší veľmi dlho a pomaly, čo má za následok hlbšiu chuť kávy.

Muhlis je vyštudovaný agronóm, ktorý sa rozhodol vrátiť do rodnej obce, aby zmenil vážnu situáciu v krajine, kde sa vytratila voda. V roku 2018 dokonca požiar spustošil aj veľkú časť pohoria Argopuro. Muhlis sa rozhodol prinavrátiť krajine život prostredníctvom pestovania kávy. Založil družstvo Walida, ktoré tvorí 500 farmárskych rodín spod pohoria Argopuro a práce započali. Vysadili obrovské množstvo kávovníkov a iných stromov. Za 5 rokov sa im podarilo pohorie z časti revitalizovať, no tento projekt bude jeho celoživotným dielom.

Muhlisova práca nekončí len pri pestovaní kávy. Založil neziskovú organizáciu - agrolesnícku školu pre deti z regiónu. Dnes má 23 učiteľov a navštevuje ju vyše 800 detí, ktorí sa učia mimo iného aj ako správne pestovať kávovníky. Až 40% zo zisku dáva Muhlis na túto školu, vďaka čomu môže mať vzdelanie zadarmo každé dieťa. Celý koncept Argopuro je postavený aj na fair trade a farmári dostávajú 2x vyššiu odmenu za svoju úrodu, než je priemer v tomto regióne.

Rozmer: 95×135 mm Váha: 200g Balenie: vákuové balenie

Zaradené v kategóriách