Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Evanjelici v dejinách slovenskej kultúry 1-2


🍎 Vypredané
6,61€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Keď v roku 1997 po prvýkrát vyšlo v dvoch zväzkoch encyklopedické dielo Evanjelici v dejinách slovenskej kultúry - osobnosti, takmer okamžite si našlo svojich priaznivcov. O pár rokov na to, v roku 2002, uzrel svetlo sveta zväzok tretí, približujúci nám významné udalosti v dejinách slovenských evanjelikov.

Keďže čitateľ nemohol na pultoch kníhkupectiev dostať beznádejne vypredané zväzky jedna a dva, rozhodlo sa vydavateľstvo Tranoscius vydať reedíciu prvých dvoch dielov. Tentoraz však tieto edične doplnené zväzky vychádzajú v podobe jednej knihy. Tá ale v sebe zahŕňa viac mien a informácií ako predošlé zväzky jedna a dva.

Publikácia Evanjelici v dejinách slovenskej kultúry je výberovým slovníkovým dielom. Kritériom pre zaradenie jednotlivých osobností bola ich konfesionálna príslušnosť spojená s prácou v evanjelickej cirkvi, resp. s aktívnym prihlásením sa k tejto cirkvi. Išlo najmä o kňazov a učiteľov, ktorí pôsobili aj ako spisovatelia, novinári, vedci, politici a podobne. Zároveň sú tu zaradení príslušníci iných povolaní, ktorí prispievali k formovaniu slovenskej kultúry a národného povedomia.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2005 ISBN: 8071402605 Rozmer: 180×257 mm Počet strán: 336 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách