Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Dva brehy oceánu (e-kniha)

PDF EPUB MOBI Laura Spence-AshDOT. (2024)

🌴 Okamžite na stiahnutie
17,95€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Prenikavo citlivý román Dva brehy oceánu je príbehom dvoch rodín na opačných stranách Atlantiku v období Druhej svetovej vojny, a nesmelej a neodolateľnej mladej ženy, ktorá ich obe prijme za svoje.

Píše sa rok 1940 a na Londýn pršia nemecké bomby. Rodičia Millie a Reginald Thompsonovci z pracujúcej triedy stoja pred bolestným rozhodnutím: posielajú svoju jedenásťročnú dcéru Beatrix do Spojených štátov, kde, ako dúfajú, bude v bezpečí.

Bea, plná strachu a hnevu, prichádza do Bostonu, kde spoznáva rodinu Gregoryovcov, ktorá ju ochotne privíta vo svojom svete. Naladí sa na životný štýl týchto zámožných ľudí a zblíži sa s ich dvoma synmi, trinásťročným Williamom a deväťročným Geraldom, medzi ktorých Bea dokonalo zapadne. Sotva to postrehne, no zanedlho sa pre ňu život v Amerike stane prirodzenejší, než tichý, pôvodný svet v Anglicku.

Bea postupne nachádza samu seba, užíva si letá pri mori v Maine, a dievčina, ktorou kedysi bola, sa začne vytrácať. Vojna sa však skončí a ona sa musí vrátiť do Londýna.
Beu ovládne zúfalstvo pri pomyslení na odchod od Gregoryovcov, no statočne sa opäť vydáva na cestu cez Atlantik. Vracia sa do povojnového Londýna, avšak na svoju americkú rodinu nedokáže zabudnúť. Bea sa snaží vykročiť vpred, vybudovať si vlastný život a nájsť lásku. Život v Spojených štátoch ju však natrvalo zmenil a Gregoryovci sú v jej spomienkach stále bolestivo prítomní.

Po celý čas sledujeme Bein príbeh, od roku 1940 až do roku 1977, a jej kormidlovanie medzi dvoma svetmi. Dva brehy oceánu je nádherne napísaný román, plný pôvabu aj zármutku, odpustenia a pochopenia, straty aj lásky.

Originálny názov: Beyond That, the Sea Rok vydania: 2024 Počet strán: 352 Jazyk: slovenčinaŠtýl: vojnový, historický, romantický

Zaradené v kategóriách