Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Čierna orchidea

Lucinda RileyTatran (2024)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
24,90€
Zľava 21%
19,67€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Dojímavý príbeh o veľkej láske, zlomenom srdci, ale predovšetkým o nádeji od autorky celosvetovo úspešnej série Sedem sestier, Lucindy Rileyovej.

Čierna orchidea je prvý román, ktorý Lucinda Rileyová napísala pod vlastným menom. Rozsiahla romantická sága zobrazuje osudy členov aristokratickej rodiny žijúcej na čarokrásnom panstve Whartonský park. Jeho dediča zaveje druhá svetová vojna až do ďalekého Thajska, kde postretne svoj osud. Tajomstvá rodu Crawfordovcov sú hlboké, temné a v podobe denníka dobre ukryté v malej chalupe pestovateľa orchideí záhradníka Billa.

Nadaná koncertná klaviristka Julia Forresterová sa utápa v žiali po smrti synčeka i manžela, ktorí zahynuli pri autonehode. Aby našla vnútorný pokoj, vzdáva sa kariéry a odíde do Norfolku, kde ako dieťa trávila idylické chvíle v skleníku svojho starého otca Billa. Tu, na panstve Whartonský park, sa znovu stretne s Kitom Crawfordom, ktorý jej odovzdá denník starého otca. Julia, poháňaná zvedavosťou, vyhľadá starú matku Elsie a od nej sa postupne dozvedá spletitý príbeh rodiny Crawfordovcov, ktorý sa začal koncom 30. rokov minulého storočia. Krúti sa okolo vtedajšieho nešťastného dediča panstva lorda Harryho Crawforda. Ten sa po dohodnutom sobáši ožení s mladou debutantkou Oliviou. Manželstvo však nie je veľmi šťastné, mladú dvojicu navyše čoskoro rozdelí druhá svetová vojna, ktorá Harryho aj Billa zaveje až do exotických končín, kde Harry nechá srdce a Bill rozvinie vášeň pre kvety. Stará matka Elsie takmer celý život skrývala tajomstvo Crawfordovcov, ako to sľúbila svojmu nebohému manželovi Billovi, no teraz nadišiel čas, aby pravda vyšla najavo...

Spletitý príbeh bohatých i chudobných obyvateľov panstva je plný náruživosti, hlbokého sklamania, lží, lásky, nádeje a napokon i vykúpenia, keď sa osudy ľudí z Whartonského parku konečne uzavrú.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Orchid House Rok vydania: 2024 ISBN: 9788022214674 Rozmer: 147×229 mm Počet strán: 440 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický, romantický

Zaradené v kategóriách