Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Nebezpečné známosti

Choderlos de LaclosLindeni (2024) • Edícia .sk • Filmové spracovanie Nebezpečné známosti

🍌 Odosielame o 6 dní.
18,49€
Zľava 18%
15,16€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Jeden z najčítanejších svetových románov, ktorý šokoval kritikou mravov vyšších vrstiev.

Slávny román Nebezpečné známosti francúzskeho spisovateľa Choderlosa de Laclosa z roku 1782 už viac ako dve storočia ohuruje čitateľov príbehom rafinovane predstieranej lásky, ktorá je iba vypočítavou a krutou hrou. Román v čase svojho vzniku šokoval otvorenou kritikou mravov a vzťahov vyšších spoločenských vrstiev. Autor v takmer 200 listoch rozpráva príbeh dvoch libertínskych šľachticov – markízy de Merteuil a vikomta de Valmont, ktorí rozdúchavajú city svojich obetí, z pomsty alebo iba pre zábavu ich vťahujú do svojich nemilosrdných hier a vzápätí ich odvrhnú. Korením príbehu sú ich neuveriteľne vykalkulované stratégie, aristokratický cynizmus, ale aj veľmi trefná analýza mätúcich citov, ktorá nakoniec zničí aj oboch konšpirátorov lásky.

Jeden z najčítanejších svetových románov pravidelne láka aj filmárov. Po Vadimovej adaptácii s Jeanne Moreau a Gérardom Philipom v hlavných úlohách nakrútil Miloš Forman oceňovaný film Valmont ako mierne komediálnu interpretáciu s Annette Beningovou a Colinom Firthom v hlavných úlohách. Režisér Roger Kumble zase zasadil dej do 20. storočia a obsadil mladé hviezdy Ryana Phillippeho, Sarah Michelle Gellarovú či Reese Witherspoonovú.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Les Liaisons dangereuses Rok vydania: 2024 ISBN: 9788056639481 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 480 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický, romantický

Zaradené v kategóriách