Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Alexander Veľký – Veštba Amonova (Kniha 2)

Ázia, krajina vychádzajúceho slnka, kolíska legendárnych civilizácií, neobmedzené panstvo Veľkého Kráľa Peržanov: nikto z...


🍎 Vypredané
8,27€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Ázia, krajina vychádzajúceho slnka, kolíska legendárnych civilizácií, neobmedzené panstvo Veľkého Kráľa Peržanov: nikto z Grékov by sa neodvážil ani len pomyslieť na dobytie takej nekonečnej ríše. No Alexander so svojími mužmi sa vrhá do nepredstaviteľného dobrodružstva.
Porazí nepriateľské vojsko na bojovom poli, jedno po druhom dobýva pevnosti a prístavy, z ktorých Peržania ovládajú more: mocný Milét, mýtické Sardy, hlavné mesto kráľov Midasa a Kroisa, nedobytný Halikarnassos. Postupuje smerom k anatóskej náhornej plošine pokrytej snehom a prebojuje si cestu k starobylej svätyni, kde jediným úderom meča presekne uzol na oji voza kráľa Gordionu: starobylé proroctvo hovorí, že ten, kto ho rozviaže, získa vládu nad Áziou.
Na rieke Issos sa stretne s obrovskou armádou kráľa Dareia a s obrovským nasadením rozbije jeho mocnú obranu: dvaja protivníci stoja tvárou v tvár, hľadiac si do očí v okamihu magického napätia, ktorý sa našiel zobrazený i na jednej z pompejských mozaík.

Porazený Dareios musí ujsť a necháva na bojisku svoj voz i kráľovský plášť.
A to ešte nie je koniec: na kamennom ostrove obkolesenom vysokánskymi múrmi vzdoruje Tyros, odoláva i Gaza s vežami pokrytými asfaltom. No Alexander so sebou vezie po mori i po súši obrovské bojové stroje, ktoré všetko ničia a tak otvárajú cestu jeho víťaznému vojsku. Teraz otvára pred ním brány záhadný Egypt. A orákulum v Amone, v srdci púšte, ho očakáva, aby mu mohlo zvestovať ohromujúcu pravdu: jeho božský pôvod, jeho osud nesmrteľnej slávy.

Recenzie a kritiky

ISBN: 8071454834 Rozmer: 130×210 mm Počet strán: 320 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách