Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Teroristov syn

Kniha Teroristov syn prináša neobyčajný pohľad na svet terorizmu – úprimnú spoveď amerického chlapca Zaka Ebrahima,...

Jeff Giles, Zak EbrahimNOXI (2016) • Séria TED Books

🍎 Vypredané
10,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha Teroristov syn prináša neobyčajný pohľad na svet terorizmu – úprimnú spoveď amerického chlapca Zaka Ebrahima, vychovávaného otcom El-Sayyidom Nosairom. Vznikla z úspešnej prednášky v rámci TED konferencií.
„Vražednej nenávisti sa musíte naučiť – nielen naučiť, ale musia ju do vás násilím zasiať. Nie je to nič, čo by v človeku bolo prirodzene. Je to lož. Je to miliónkrát opakovaná lož – najmä ľuďom,, ktorí nemajú iné zdroje informácie a ktorí odmietajú iný pohľad na svet. Je to lož, v ktorú môj otec veril a o ktorej dúfal, že ju preberiem.
Celý život sa snažím pochopiť, čo viedlo môjho otca k terorizmu a zápasím s vedomím, že vo mne koluje jeho krv. Vo svojom príbehu ponúkam čitateľom portrét mladého muža, ktorý bol vychovávaný v krutom fanatizme, no zvolil si mier. Verím, že život každého z nás má svoje motto, a motto môjho života je: Všetci si môžeme vybrať.“
Nechajte sa uniesť príbehom o mieri, ku ktorému sa Zak Ebrahim dopracoval za tridsať rokov života plného utrpenia, odriekania, popierania a viery v otcovu nevinu. V dnešných dňoch je jeho príbeh jedinečnou možnosťou nahliadnuť do zmýšľania fanaticky zmýšľajúcich ľudí, ktorých poháňa nenávisť zaobalená do náboženstva.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Terrorist's Son Rok vydania: 2016 ISBN: 9788081113796 Rozmer: 135×185 mm Počet strán: 96 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách