Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Hviezdny posol (e-kniha)

Kozmický pohľad na civilizáciu

PDF EPUB MOBI Neil deGrasse TysonTatran (2023)

🌴 Okamžite na stiahnutie
15,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Autor kníh Astrofyzika pre zaneprázdnených a Listy od astrofyzika, Neil deGrasse Tyson, vníma civilizáciu na Zemi z kozmickej perspektívy. Vrhá nové svetlo na zásadné nedostatky našej doby – vojnu, politiku, náboženstvo, pravdu, krásu, rod a rasu – tak, že v každom z nás prebúdza zmysel pre spolupatričnosť.

V časoch prudkých politických a kultúrnych zápasov nám Tyson ponúka potrebný protijed na všetko, čo nás v súčasnosti rozdeľuje, a opiera sa pritom o dva progresívne prístupy – o kozmickú perspektívu a racionálnu vedu.

Keď sa hlbšie zamyslíme nad vedeckým chápaním sveta aj nad Zemou ako planétou, zistíme, že ľudský mozog sa dokáže zmeniť a dokonca prehodnotiť životné priority, na základe ktorých sa rozhodujeme. Pri témach ako kultúra, spoločnosť či civilizácia často nezostane kameň na kameni. Hviezdny posol nám prostredníctvom zrozumiteľnej prózy vkladá do rúk paletu vedeckých faktov, vďaka ktorej svet zažiari v nových farbách. Autor láskavo a výrečne odhaľuje množstvo brilantných a krásnych právd, ktoré sa týkajú všetkého od nápadov na riešenie globálnych konfliktov až po pripomenutie hodnoty života. Pritom vychádza zo svojich bohatých vedomostí o našom mieste vo vesmíre.

Originálny názov: Starry Messenger Rok vydania: 2023 Počet strán: 304 Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách