Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Complete Atlas of Anatomy 1831-1854

Taschen (28 Oct 2005) - We owe a great debt to Jean Baptiste Marc Bourgery (1797-1849) for his "Atlas of Anatomy", which was not


🍎 Vypredané
232,03€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Vydanie atlasu anatómie Jeana Baptistu Marca Bourgeryho je splatením dlhu voči vedcovi, ktorý venoval dlhé roky práci na tvorbe tohto monumentálneho diela. Zaradilo sa nielen k významným udalostiam v histórii medicíny, ale dodnes je jednou z najrozsiahlejších a najlepšie ilustrovaných odborných kníh, aké kedy vznikli.
Bourgery začal svoju prácu v roku 1839, kedy vytvoril prvé ilustrácie k textom publikovaným ešte v roku 1831 a dielo bolo dokončené až päť rokov po jeho smrti, v roku 1854. V tom čase už na knihe pracoval maliar Nicolas Henri Jacob.
The Complete Atlas of Anatomy je reprintom dobového vydania knihy a obsahuje 726 celostranových farebných ilustrácií z anatómie ľudského tela.
Kniha je rozdelená do štyroch častí venovaných deskriptívnej anatómii, chirurgickej anatómii a jej technikám / pričom detailne zobrazuje takmer všetky hlavné operácie, ktoré sa v prvej polovici 19. storočia vykonávali /, všeobecnej anatómii a embryológii a mikroskopickej anatómii.
Farebné ilustrácie vynikajú presnosťou a vysokou estetickou úrovňou, pričom mnohé z nich sú v životnej veľkosti. Spájajú v sebe prvky vedeckého a umeleckého prístupu a aj dnes môžu slúžiť
ako zdroj informácií pre študentov, maliarov, ilustrátorov a všetkých, ktorí sa zaujímajú o výtvarné umenie a o anatómiu.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2005 ISBN: 3822831298 Rozmer: 29x44 cm Počet strán: 734 Väzba: pevná Jazyk: angličtina, nemčina, francúzština

Zaradené v kategóriách