Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Susedov papagáj

Zbierka krátkych príbehov pre deti, ktoré sa učia slovenčinu ako cudzí jazyk

VARIA PRINT (2023)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
15,00€
Zľava 15%
12,75€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Publikácia Susedov papagáj, Čítanka - Zbierka krátkych príbehov pre deti, ktoré sa učia slovenčinu ako cudzí jazyk je určená najmä deťom maďarskej, rómskej, ukrajinskej či inej národnosti, navštevujúcim 1. stupeň základných škôl.

Zvláštnosťou čítanky Susedov papagáj je, že všetky texty pochádzajú z pera žiakov slovenských základných škôl vo veku od 6 do 10 rokov. Písali ich (samozrejme, s nemalou pomocou svojich pani učiteliek) nie ako povinnú, školskú prácu, ale z vlastnej iniciatívy, pre webovú stránku vytvorenú pre žiakov 1. stupňa základných škôl. Tieto zväčša krátke, spontánne štylizované texty písané deťmi sa nám zdali vhodné na zaradenie do čítanky pre žiakov 1. stupňa ZŠ, ktorí sa učia rozprávať po slovensky a ktorí si chcú rozšíriť slovnú zásobu, pretože:
  • príbehy odrážajú záujmy, myslenie, názory, starosti a radosti detí, ich každodenný život, čo môže byť príťažlivé pre ich rovesníkov;
  • sú to zväčša milé, vtipné, veselé príbehy, často plné fantázie a nechýba v nich ani detský humor;
  • vety sú z veľkej časti jednoduché, krátke, ich štylizácia je blízka hovorenej podobe jazyka a veľká časť slov patrí k základnej slovnej zásobe.

Keďže autormi všetkých textov čítanky sú žiaci, zdalo sa nám vhodné zachovať tento princíp, a preto aj všetky ilustrácie čítanky sú dielom detí. Príbehy v čítanke sú zoradené od kratších, tieto sú približne do polovice čítanky, k dlhším v druhej polovici a najmä na konci čítanky.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2023 Odporúčaný vek: 6+ ISBN: 9788089772346 Rozmer: 210×297 mm Počet strán: 135 Väzba: špirálová Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách