Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Temné tajomstvá

Na policajnú stanicu vo Västerase zavolá zúfalá matka šestnásťročného chlapca. Jej syn Roger zmizol. Polícia vyhlási...

Hans Rosenfeldt, Michael HjorthIkar (2015) • Séria Sebastian Bergman (SK) • 1. diel

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
14,90€

📚Prečítaná za 8,20€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Na policajnú stanicu vo Västerase zavolá zúfalá matka šestnásťročného chlapca. Jej syn Roger zmizol. Polícia vyhlási pátranie a čoskoro sa skupine dobrovoľníkov prečesávajúcich močaristú oblasť naskytne hrozný pohľad. Roger Eriksson je mŕtvy a niekto mu vyrezal srdce. Vyšetrovatelia sa rozhodnú využiť služby psychológa Sebastiana Bergmana, jedného z popredných švédskych expertov na sériových vrahov. Sebastian sa síce po strate manželky a dcéry pri cunami vzdal policajnej práce, no v tomto prípade má vlastné dôvody, prečo chce byť súčasťou tímu. Nie všetci jeho členovia sú zo psychológovej prítomnosti nadšení. Sebastianovo drsné správanie prameniace z prázdnoty po strate rodiny hraničí so zastrašovaním a rozvracia skupinu. Aj napriek nezhodám sa tímu vyšetrovateľov podarí zistiť, že všetky stopy vedú na jediné miesto – do súkromnej školy pre prominentné deti. Palmlövské gymnázium vyzerá na prvý pohľad ako ideálna vzdelávacia inštitúcia, no pod jeho povrchom driemu temné tajomstvá.
Preložil Peter Tkačenko.


Ukážka textu z knihy



Nie je vrah.
Opakoval si tie slová, zatiaľ čo dolu svahom vliekol mŕtve telo chlapca: Nie som vrah.
Vrahovia sú zločinci. Vrahovia sú zlí. Ich dušu pohltila temnota a oni sa z rôznych dôvodov čiernote poddali, privítali ju a otočili sa svetlu chrbtom. On nie je zlý.
Naopak.
Nepodal nedávno jasný dôkaz, že presný opak je pravda? Neodsunul vlastné city takmer bezvýhradne bokom v záujme iných? Nastaviť druhé líce – práve to urobil. Či nie je jeho prítomnosť na tomto mieste, v tomto močarisku na konci sveta s mŕtvym chlapcom, ďalší dôkaz, že chcel urobiť správnu vec? Že ju musel urobiť?

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 ISBN: 9788055145075 Rozmer: 150×235 mm Počet strán: 432 Väzba: pevná s prebalom Štýl: mysteriózny, napínavý, psychologickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách