Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Život v hriechu

Historický román Život v hriechu je nevšedný príbeh o láske, zrade, odvahe a vzácnej relikvii z čias stredovekého Talianska,...


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
11,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Historický román Život v hriechu je nevšedný príbeh o láske, zrade, odvahe a vzácnej relikvii z čias stredovekého Talianska, keď sa hrdinské, ale aj zvrhlé činy rytierov, často zaslepených bezohľadnosťou a túžbou po moci, nezmazateľne zapísali do dejín.
Odohráva sa krátko po Druhom lateránskom koncile, ktorý nielenže ukončil pápežskú schizmu, ale bol na ňom uzákonený aj povinný celibát kňazov a ich manželstvá boli zrušené. Popri intrigách vo vtedajšej spoločnosti odhaľuje príbehy troch hlavných predstaviteliek – Adelasy, Arianny a Alessandry, ktorých život v nemalej miere ovplyvní jeden a ten istý muž. Ako sa samy vyrovnajú s úderom osudu, keď práve tí, ktorí im mali podať pomocnú ruku, ich najukrutnejšie zrania? A k akej najposvätnejšej kresťanskej relikvii, o ktorej sa traduje, že má magickú moc, sa dostali obdivovaní, ale aj toľko ráz hanení templárski rytieri?


Ukážka textu z knihy



DUSIVÉ NAPÄTIE ICH obostieralo ako hustý závoj dažďa.

„Mám zvláštnu schopnosť objaviť sa vo chvíli, keď ma práve potrebujú,“ zazubil sa Riccardo de Lascaris v snahe zahnať ťaživú atmosféru.
Alessandra sa silou vôle pokúšala utíšiť bláznivý tlkot srdca. Opierala sa o studenú stenu domu, z ktorého útrob ju templár vyviedol, a z plných pľúc vdychovala vzduch presiaknutý vlhkosťou. Oči mala zavreté, jeho blízkosť však vnímala každým pórom napriek tomu, že hlas k nej doliehal akoby z diaľky.  Jej krehkosť a zraniteľnosť sa Riccarda hlboko dotýkali. Nemusel pátrať po príčine, bolo mu jasné prečo – zaľúbil sa! Ešte pred niekoľkými hodinami bol presvedčený, že ho k nej ženie iba vášeň a či, nebodaj, posadnutosť. Ibaže náhly strach o jej život mu znenazdania otvoril oči. Obava z hroziaceho nebezpečenstva, v ktorom sa ocitla, bola taká nástojčivá, že musel konať. Bol si istý, že láska k tejto žene je iná ako tá z jeho mladosti.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 ISBN: 9788089718405 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 240 Väzba: pevná s prebalom Štýl: romantický, duchovný, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách