Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Ponad víchrice

Autor s poéziou proti politickým machináciám a zločineckej vojnovej hystérii prichádza v čase, keď eskaluje vojnová...


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
6,00€
Zľava 27%
4,40€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Autor s poéziou proti politickým machináciám a zločineckej vojnovej hystérii prichádza v čase, keď eskaluje vojnová propaganda USA, NATO a EÚ.
Zbierka Ponad víchrice predstavuje výber z celoživotnej tvorby autora, rozdelený do dvoch časti – zbierok. Prvá pod názvom Nebesá v hlave obsahuje najmä lyriku a verše o Domove a vlasti. Druhá pod názvom Víchrice v hlave je špecificky zameraná na protivojnovú poéziu. Má štyri cykly. Cyklus Z plnej poľnej vzdoru je protestom proti vstupu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa v roku 1968. Cyklus Mizerére je vzburou autora proti súčasným vojnovým aktivitám a prípravám na veľkú vojnu USA. Jeho poézia oslobodzuje pravdu spod utilitárnych politických manipulácií, klamstiev, podvodov a lží zameraných propagandisticky, a presným pomenovávaním veci, javov, politických aktivít a skutočnosti siaha až kdesi na kostnú drieň americkému militarizmu so zhubným nádorom podporujúcim revitalizáciu fašizmu druhej svetovej vojny na Ukrajine. O agresivite amerického militarizmu svedčí skutočnosť, ako uviedol denník Pravda z 26.2.2015, že z 248 vojnových konfliktov po druhej svetovej vojne 201 z nich vyvolali alebo priamo viedli USA. Sú to desivé politické intrigy a manipulácie zviazané s vojnovými zákernosťami a parazitizmom USA. A tomu nehanebne hovoria demokracia a sloboda – pravda, pre americkú agresivitu a parazitizmus bez ohľadu na medzinárodné právo. Proti tejto politike zdvihol hlas autor.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2015 ISBN: 9788080792091 Rozmer: 110×195 mm Počet strán: 196 Väzba: pevná Štýl: vojnový, politickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách