Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zobor

Kniha sa zameriava predovšetkým na históriu Zobora, ktorý bol až do polovice 20. storočia samostatnou horskou obcou. Jedná...


🍎 Vypredané
49,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Kniha sa zameriava predovšetkým na históriu Zobora, ktorý bol až do polovice 20. storočia samostatnou horskou obcou. Jedná sa o dielo svojim obsahom unikátne, pretože problematika histórie tejto dnes už mestskej časti Nitry, doposiaľ nikdy nebola komplexne zdokumentovaná.
Na Zobore sa v minulosti v minulosti odohrali udalosti s celonárodným významom. Málokto má vedomosť o tom, že na Zobore boli založené také významné inštitúcie ako prvý kláštor, prvá nemocnica, prvá lekáreň a tiež aj prvá škola na území dnešného Slovenska.
Čitatelia sa tu dozvedia pútavým a historicko populárnym štýlom opísané fakty o histórii osídlenia, sakrálnych a technických pamiatkach, prameňoch, taktiež aj o zoborskom vinohradníctve, školstve a liečiteľstve. Samostatná kapitola knihy je venovaná aj slávnym zoborským hostincom, vinárňam a reštauráciám. Autor nezabudol ani na slávne novodobé osobnosti, ktorých život a práca boli zásadným spôsobom spojené so Zoborom.

Kniha Zobor je výsledkom autorovho sedemročného bádania v historických dokumentoch, archívoch a knižniciach. Ako informačný kanál tiež poslúžili stretnutia a rozhovory so žijúcimi pamätníkmi života na Zobore v prvej polovici 20. storočia a ich potomkami.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788097179038 Rozmer: 310x307 mm Počet strán: 300 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách