Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Mesiačiky a Mesiac v nás

2 DVD

Diana Fabiánová (2014)

🍎 Vypredané
12,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Mesiac v nás
Ako mnoho iných žien, Diana roky trpela problematickou menštruáciou. S každým novým cyklom sa pýtala: ""Prečo tá bolesť a otravné príznaky, ak som zdravá?""
Jej zvedavosť vyústi do emocionálnej cesty k samotným koreňom ženskosti a života. Mesiac v nás je čerstvým pohľadom na tabu, ktoré definuje politickú i sociálnu realitu oboch pohlaví viac ako sme si sprvu ochotní pripustiť. Čeliac ""menštruačnej etikete"" s humorom a sebairóniou, tento dokumentárny film sa snaží predstaviť tému z osobnej ale i kolektívnej perspektívy, pričom vzdoruje našim súčasným predstavám o ženstve.

Mesiačiky
Čo je menštruácia? Čo sa v živote dievčaťa zmení, keď sa prvý krát objaví? Mesiačiky sú príbehom dievčat, ktoré čelia novej fáze života. Spolu s nimi mladý divák objavuje farebný ženský svet skrytý za každodennou realitou. Nevinná zvedavosť prejde do emocionálnej cesty objavovania ženského tela a novej škály emócií.
Dokumentárny film ponúka užitočné informácie o menštruačnom cykle ako aj o emocionálnych zmenách, ktoré ho často sprevádzajú, prostredníctvom animovaných ale i hraných sekvencií. S humorom a citlivosťou odkrýva menštruačnú históriu, predsudky a pravidlá menštruačnej etikety, ktoré stále pretrvávajú aj v našej modernej spoločnosti.

Recenzie a kritiky

Recenzie na ČSFD
Rok vydania: 2014 Rozmer: 135×190 mm Dĺžka: 75 + 30 Obal: DVD obal

Zaradené v kategóriách