Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Umenie sovietskej kuchyne

Spomienky na jedlo a túženie Umenie varenia a prežitia v nedostatku vyrozprávané na pozadí dejín Sovietskeho zväzu, od...

Anya von BremzenPremedia (2014) • Edícia História

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
15,95€

📚Prečítaná za 10,37€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Spomienky na jedlo a túženie

Umenie varenia a prežitia v nedostatku vyrozprávané na pozadí dejín Sovietskeho zväzu, od boľševickej revolúcie cez medzivojnové hladomory, vojnu až po sovietsku spoločnosť za Chruščova a Brežneva a ruskú za Putina.

Anya von Bremzen, ktorá sa v emigrácii preslávila knihami o varení, sa pohybuje na pomedzí rodinnej histórie a veľkých dejín, so zvláštnym dôrazom na jedlo a jeho nedostatok – čo bol v danej krajine určujúci fenomén, ktorý stál za mnohými zvratmi.

V tragikomických spomienkach zachytáva sedem dekád Sovietskeho zväzu, jeho úspechy aj trápenia, ako aj roky pred nástupom boľševizmu a rýchle zmeny po jeho páde. Rozpráva napríklad, ako sovietsky potravinový trh oživili nápady opozerané pred vojnou v Spojených štátoch, ako udržiavali Leninovu múmiu aj Stalinov apetít, či aké dopady mala Gorbačovova nedomyslená prohibícia. Miestami smutná, inokedy veľmi vtipná kniha o veľkej krajine a ešte väčších problémoch a snoch.



Recenzie

„Nájdete len málo lepších kníh o jedle, rodine, exile a sovietskej tragédii – a žiadnu, ktorá tieto témy tak úžasne kombinuje. Zábavná, vášnivá, chytrá a dojemná.”
A. D. Miller

Recenzie a kritiky

Originálny názov: Mastering the Art of Soviet Cooking Rok vydania: 2014 ISBN: 9788081591556 Rozmer: 160×230 mm Počet strán: 392 Väzba: pevná s prebalom Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách