Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Oceľové jaskyne

Isaac AsimovLindeni (2023) • Séria Robot • 2. diel

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
17,99€
Zľava 23%
13,80€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Druhá kniha s názvom Oceľové jaskyne série Robot od autora fenomenálnej série Nadácia.

Detektívka, fantasy a dystopia v jednom? V podaní Isaaca Asimova to bude čitateľská lahôdka.

Nadčasová séria Isaaca Asimova o robotoch – od ikonickej poviedkovej zbierky Ja, Robot až po štyri dnes už za klasiku považované romány – obsahuje najvplyvnejšie myšlienky moderného sci-fi. Isaac Asimov zadefinoval tri zákony robotiky, ktoré dodnes ovplyvňujú pohľad na prítomnosť i budúcnosť umelej inteligencie.

V rozľahlých mestách pod kupolami je umelá inteligencia pod prísnym dohľadom; vo vzdialených Vonkajších svetoch však žijú kolonisti a roboti bok po boku. Na Zemi sa nájde mŕtvola vesmíranského veľvyslanca. Policajný komisár Julius Enderby poverí detektíva Eliáša Baleyho úlohou nájsť jeho vraha. Vzťahy medzi Vesmíranmi a pozemšťanmi sú však napäté, a tak Vesmírania trvajú na tom, aby Baley na prípade spolupracoval s partnerom podľa ich výberu – robotickým vyšetrovateľom R. Daneelom Olivawom. Daneel však nie je taký robot, na akého je Baley zvyknutý zo Zeme. Je na nerozoznanie od človeka a napriek trom zákonom robotiky a z nich vyplývajúcej nemožnosti spáchať zločin sa už onedlho hlavným podozrivým stáva práve Baleyho nový partner. Môže však robot porušiť tri zákony robotiky?

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Caves of Steel Rok vydania: 2023 Odporúčaný vek: 15+ ISBN: 9788056632031 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 264 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: napínavý

Zaradené v kategóriách