Jún, nové knižné zľavy až do 80%!

Krycie meno Helène - prečítaná (bazár kníh)

výborný stav = prečítaná kniha bez poškodenia

Ariel LawhonMotýľ (2022)

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
16,90€
Zľava 20%
13,52€

📚Nová za 12,30€ (Zľava 27%) Zobraziť novú knihu

Inšpirované skutočným príbehom najznámejšej špiónky Nancy Wakeovej

Jedna žena medzi stovkami francúzskych odbojárov, veliteľka a organizátorka, ktorá holými rukami zabila nacistu a stala sa jednou z najoslavovanejších žien počas druhej svetovej vojny.

Píše sa rok 1936. Austrálčanka Nancy žije v Paríži a pracuje ako novinárka. Tu sa zoznámi s láskou svojho života, bohatým priemyselníkom Henrim Fiocoom.

Po okupácii Francúzska nacistickým Nemeckom sa zapája do odboja, pašuje ľudí i dokumenty. Vďaka svojej šikovnosti, viacerým identitám a pozoruhodnej schopnosti unikať pred zatknutím si vyslúži od gestapa prezývku Biela myš. Nakoniec je však nútená opustiť Francúzsko a svojho Henriho.
V Anglicku sa na vlastnú žiadosť zúčastňuje výcviku Special Operations Executives. Po výcviku je vyslaná naspäť do Francúzska s úlohami riadiť, vycvičiť a vyzbrojiť členov odboja. Lenže vo francúzskych horách medzi toľkými mužmi je ťažké prežiť a plniť stanovené úlohy...

Tento portrét Nancy Wakeovej je plný života, oddanej lásky a veľkej obety. Očarí milovníkov histórie z obdobia druhej svetovej vojny a takisto uchváti fanúšikov nezávislých žien, ktoré si nedávajú servítku pred ústa.

Originálny názov: Code Name Helène Rok vydania: 2022 Rozmer: 130×200 mm Počet strán: 420 Väzba: pevná Štýl: vojnový, špionážny, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách