Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Chémia pre 3. ročník gymnázia so štvorročným štúdiom a 7. ročník gymnázia s osemročným štúdiom


🍎 Vypredané
2,50€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Výber a spracovanie chemických poznatkov v tejto učebnici zodpovedá obsahu vzdelávania pre štvorročné a osemročné gymnáziá. Text je rozdelený do dvoch základných častí. Prvá časť je venovaná štruktúre a vlastnostiam biochemicky významných molekúl - biomolekúl. Druhá časť učebnice sa zaoberá vybranými biochemickými dejmi. Sú v nej vysvetlené najdôležitejšie rozkladné a biosyntetické procesy.

Učebný text je typograficky rozlíšený. Okrem základného textu je v učebnici uvádzaný aj rozširujúci učebný text, ktorá je označený piktogramom a od základného textu sa odlišuje farbou písma. Príklady vzorcov a chemických reakcií vhodne dopĺňajú učebný text, s cieľom poukázať na rozmanitosť či štruktúru látok a dejov, prebiehajúcich v živých organizmoch. V závere každej kapitoly sa nachádza kľúčové učivo, ktoré je zhrnutím najdôležitejších poznatkov z danej témy. Na konci učebnice je uvedený zoznam chemikálií, používaných pri pokusoch, spolu so symbolom, ktorý charakterizuje chemikáliu podľa platnej legislatívy o chemických látkach.

Učebnica naväzuje na titul Chémia pre 2. ročník gymnázia so štvorročným štúdiom a 6. ročník gymnázia s osemročným štúdiom.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2011 ISBN: 9788081150425 Rozmer: 160×245 mm Počet strán: 121 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách