Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Zostaň so mnou

Talentovaná violončelistka Mia má sedemnásť rokov a vlastne všetko, po čom jej srdce piští – trochu otravnú, ale milujúcu...

Gayle FormanYOLi (2014) • Séria Zostaň so mnou • 1. diel

🍎 Vypredané, sú však dostupné iné vydania
7,90€

📚Prečítaná za 4,35€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Talentovaná violončelistka Mia má sedemnásť rokov a vlastne všetko, po čom jej srdce piští – trochu otravnú, ale milujúcu rodinu, priateľa rockera Adama, bezstarostný život. Keď ju prijmú na prestížnu umeleckú školu na opačnom konci krajiny, čaká ju prvé vážne rozhodnutie – láska a rodina, alebo vytúžené štúdium hudby?
V jedno februárové ráno je odrazu všetko inak. Na rodinnom výlete s rodičmi a bratom na okamih spokojná zavrie oči, a keď ich otvorí, ocitne sa v priekope pri ceste. Na jej okraji vidí havarované auto a mŕtvych rodičov, počuje Beethovenovu sonátu. Krátko nato zbadá ďalšie telo. S úžasom zistí, že hľadí sama na seba, a nevyhnutne si musí položiť otázku: Som mŕtva?
Ešte včera mala veľa možností, ako sa jej život mohol uberať ďalej. Nič z toho už neplatí a Mia stojí pred novou, oveľa osudovejšou otázkou: Zostanem?
Sú tu členovia rodiny, oddaný Adam, super kamoška Kim, hudba. Ale aj jej dochrámané telo a duša s oveľa početnejšími ranami.
V tomto divadle je režisérkou len ona.

Z anglického originálu If I Stay (Dutton Books, A member of Penguin Group, New York 2009) preložila Miriam Ghaniová.

Ukážka textu z knihy



Moji rodičia tu už nie sú. Nedržia ma za ruku, nepovzbudzujú ma. Dobre ich poznám, viem, že keby mohli, boli by pri mne. Možno nie obaja. Mama by možno zostala s Teddym a otec by dával pozor na mňa. Nie je tu však ani jeden z nich.
Ak nad tým uvažujem, napadne mi, čo pred chvíľou povedala sestrička. Ona je režisérka. Zrazu pochopím, čo sa starý otec pýtal starej mamy. Aj on počúval tú sestričku. A pochopil to skôr ako ja.
Ak zostanem. Ak prežijem. Záleží to na mne.
Iba lekári sa nazdávajú, že kóma sa dá nejako ovplyvniť. Od nich to vôbec nezávisí. Nezávisí to ani od neprítomných anjelov. Nezávisí to ani od Boha, ak existuje, ale ani jeho nevidím niekde nablízku. Závisí to len odo mňa.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: If I Stay Rok vydania: 2014 Odporúčaný vek: 14+ ISBN: 9788055140667 Rozmer: 125×200 mm Počet strán: 176 Väzba: brožovaná Štýl: napínavý, romantický, historickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách