Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Recepty solčianskych starých mám


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
7,50€
Zľava 10%
6,75€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

...Život bol skromnejší, jedlom sa neplytvalo, chlieb si všetci vážili a bol v úcte. Aj keď to boli ťažké časy, aj tak si na ne ľudia často spomínajú, boli veselé, bolo viac voľnosti a aj deti boli často v prírode. Zachovali sa tradičné jedlá, ktoré sú dnes veľmi cenené. Aj zvyky a tradície pekne dopĺňali život dediny, mnohé vydržali až do dnešných čias a Solčanci si ich s láskou opatrujú a udržujú. Jedlo si ľudia vážili, lebo vedeli, koľko námahy stojí vypestovanie všetkých produktov a vychovanie domácich zvierat a hydiny....

Recepty solčianskych starých mám sú najnovším prírastkom do našej edície receptov starých mám, no kulinársky sú určite jednou z najzaujímavejších kníh v tejto edícii. V Solčanoch sa varilo a aj varí množstvo vynikajúcich jedál, ktoré sú typické práve pre túto časť Slovenska, no domáci sú právom hrdí najmä na skladaník a na slíže (rezance, ale v Solčanoch to vždy budú slíže), ktoré tak ľahko inde nenájdete. Skladaník sa nikde inde na Slovensku nepečie v takej forme a podobe, iba v Solčanoch.
Kniha vám priblíži tradície a život v Solčanoch z čias minulých i terajších, predstaví vám nádherný solčiansky kroj a tiež predstaví viac ako tri stovky receptov rozdelených do prehľadných kapitol, ktoré si určite nájdu miesto aj vo vašej kuchyni.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2022 ISBN: 9788089826117 Rozmer: 148×211 mm Počet strán: 132 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách