Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Improvizácie


🍎 Vypredané
2,99€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

 V Improvizáciách inšpirovaných titulom Franza Schuberta i metódou jeho kompozície sa autor jednoduchým jazykom v drobných prozaických útvaroch venuje dôležitým otázkam reálneho života, ako je strach zo smrti, úzkosť, smútok, choroba, nihlizmus a odvaha, ale aj svojim pohľadom na Ježiša Krista či velikánov klasickej hudby Mozarta, Schuberta a Schumanna.
 A. C. S.: "Filozofovať znamená premýšľať o živote a žiť podľa svojho presvedčenia. Medzi oboma však pretrváva istý rozdiel, ktorý nás utvára a trápi. Práve preto je filozofia často iba popieraním. Načo toľko premýšľať, keď žijeme tak krátko? Podľa Freuda je paranoja "deformovaný filozofický systém"; k tomu dodávam, že je to úspešná paranoja. Touto knihou sa pokúšam o niečo iné ako o systémovú paranoju, hoci tú úspešnú: usilujem sa o osvietenú filozofiu, čo najbližšiu k reálnemu životu s jeho neúspechmi, krehkosťou a ustavičnou, pominuteľnou improvizáciou..."

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 1999 ISBN: 8085752611 Rozmer: 140×210 mm Počet strán: 169 Väzba: brožovaná Jazyk: slovenčinaŠtýl: historický

Zaradené v kategóriách