Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Výhľad na strieborné smreky

Hlavné postavy rozprávaní sú introvertné osobnosti, ktoré nenachádzajú skutočné žitia, správania sa, nenachádzajú autentický...


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
9,00€
Zľava 10%
8,10€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Hlavné postavy rozprávaní sú introvertné osobnosti, ktoré nenachádzajú skutočné žitia, správania sa, nenachádzajú autentický smer konania a ktoré sa aj napriek svojej beznádejnosti pokúšajú zachovať si svoju ľudskú dôstojnosť. V nepozornom okamihu sa však pohár prevrhol, mlieko lejúce sa na stôl začína pomaly kvapkať na podlahu a zrazu je všetko modré, ešte aj poletujúce perie holuba po zrážke so stenou, chladné modré.



Spisovateľská askéza Józsefa Gazdaga (Košice, 1977) má jasne rozoznateľný cieľ: objavovať a opísať hraničnú fázu ľudského bytia, ktorú si nikto iný v súčasnej maďarskej literatúre netrúfa spracovať, a ak áno, nerobí to s takou vervou ako on. Deväť sugestívnych, znepokojujúcich, istou rukou napísaných poviedok o strate životných perspektív predstavuje azda nakompaktnejšiu, starostlivo vybudovanú prozaickú zbierku v maďarčine v novom tisícročí.



Zbierka získala Cenu Sándora Bródyho za nejlepší prozaický debut roka 2005, Cenu Imreho Madácha za najlepšie literárne dielo v maďarčine na Slovensku v roku 2005, Cenu Posonium za debut za rok 2005.


Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788081017858 Rozmer: 110×180 mm Počet strán: 176 Štýl: duchovný, filozofickýJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách