Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Večnosť omylov

Bývalý astronaut Derek Watson je členom výboru na menovanie posádok raketoplánov. Jeho život sa zrúti po explózii...


🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
13,00€
Zľava 26%
9,60€

📚Prečítaná za 8,45€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Bývalý astronaut Derek Watson je členom výboru na menovanie posádok raketoplánov. Jeho život sa zrúti po explózii raketoplánu Discovery, pri ktorej zahynie celá posádka – Derekovi kolegovia a priatelia. Objasnením katastrofy je priam posadnutý. Žiaľ z neúspechu pri vyšetrovaní umocňujú aj stretnutia s bývalou manželkou i nenaplnená túžba po žene jedného z mŕtvych astronautov. Prepadá depresii a zúfalstvu, no z letargie ho vytrhne kontakt s tajomnými Rusmi. Tí mu predložia nielen dôkazy neuveriteľnej hypotézy, ale tiež naznačia, že s posádkou raketoplánu by sa mohol ešte stretnúť. Watsona čaká najťažšie rozhodnutie v živote... Ako ďaleko je človek schopný zájsť pri hľadaní pravdy?


Ukážka textu z knihy


Discovery vzlietol.
Pomaly, dôstojne stúpal popri obslužnej veži a obrovské mračná dymu sa rozbehli na všetky strany.
Čo sa stalo potom, vnímal Watson až zázračne jasne, aj keď mal pritom pocit, že nie je vo svojom tele. Krátko, trhane sa nadýchol a zaregistroval ešte technikove slová: „tri na stopäť”, keď sa stalo niečo, čo sa jednoducho stať nemohlo.
Sotva sa spodný okraj externej nádrže dostal nad úroveň vrcholu veže, na všetkých kamerách sa zjavil oslnivý záblesk, ktorý postupne prešiel do menej oslnivej ohnivej gule. Periférnym videním Watson letmo zaregistroval, že v miestnosti sa stmieva. Telemetria na obrazovkách letových kontrolórov zhasínala.
Videl to, ale nemohol uveriť, že to vidí. Svet prestal existovať, zamrzol v desivom tichu, v ktorom sa dialo čosi neskutočné.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788089341870 Rozmer: 120×200 mm Počet strán: 424 Väzba: pevná Štýl: napínavý, mysterióznyJazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách