Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Žena s modrou hviezdou

Pam JenoffFortuna Libri (2022) • Edícia Fortuna Litera

🌴 Máme na sklade, posielame ihneď.
18,90€
Zľava 29%
13,50€

📚Prečítaná za 12,29€ (Zľava 35%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Román Žena s modrou hviezdou, nezabudnuteľný príbeh o sile priateľstva a pevnej vôli prežiť, sa opiera o skutočné udalosti.

Píše sa rok 1942. Vo svete zúri druhá svetová vojna a osemnásťročná Sadie Gaultová býva s rodičmi v krakovskom gete. Keď nacisti začnú geto likvidovať, Sadie musí s rodinou hľadať útočisko v nebezpečných kanáloch pod mestom. Jedného dňa nazerá na svet cez mrežu a vidí, ako si nejaké dievča kupuje na trhu kvety.

V tom istom meste žije Ella Stepanková, bohaté poľské dievča. Hoci je vojna, ona si žije pomerne pokojne s nevlastnou matkou, ktorá má úzke styky s nemeckými okupantmi. Keď sa Ella jedného dňa vyberie na trh, všimne si, ako sa pod mrežou na uličnom kanáli čosi pohne. Len čo sa pozrie lepšie, zistí, že v kanáli sa skrýva dievča. Ella začne dievčaťu pomáhať a postupne sa spriatelia. Situácia vo vojnou sužovanom Krakove sa však zhoršuje a priateľstvo dvoch rovesníčok v celkom odlišných životných situáciách naráža na rozličné úskalia a nepriazeň osudu.

Recenzie a kritiky

Originálny názov: The Woman with the Blue Star Rok vydania: 2022 ISBN: 9788057302735 Rozmer: 140×210 mm Počet strán: 352 Väzba: pevná Jazyk: slovenčinaŠtýl: vojnový, historický

Zaradené v kategóriách