Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Poklady slovenskej kuchyne - Šariš, Abov, Zemplín

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady...

Silvia PilkováIkar (2014) • Séria Poklady slovenskej kuchyne • 7. diel

🍎 Vypredané
10,90€

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté, či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia - slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Ochutnajte:
Godola

500 g čerstvých egrešov
voda
soľ
cukor
2 lyžice bravčovej masti
3 lyžice hladkej múky
mletá sladká paprika
100 ml sladkej smotany

Egreše umyjeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme aj cukor. Množstvo pridávaného cukru je individuálne, niekto má rád omáčku sladšiu, iný nie. Uvarené egreše prepasírujeme cez sitko. Z masti a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku. Pridáme do nej mletú sladkú papriku, rozmiešame a zalejeme trochou vody. Zápražku potom vlejeme do egrešovej zmesi spolu so smotanou a dobre premiešame. Pri miernej teplote krátko povaríme.

Tip
Godola môže slúžiť ako omáčka k mäsu, hodí sa k divine, ale jedla sa aj samotná s chlebom.

Poznámka
Godola je sezónna omáčka, ktorá sa zvykla pripravovať v čase dozrievania egrešov.

Recenzie a kritiky

Rok vydania: 2014 ISBN: 9788055137698 Rozmer: 115×225 mm Počet strán: 192 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách