Nová knižná akcia so zľavou až do 80%

Cisárska Čína

Podrobná vizuálna história


🌴 Posledný kus na sklade, posielame ihneď.
39,90€
Zľava 27%
29,20€

📚Prečítaná za 21,95€ (Zľava 45%) Zobraziť v bazári kníh

✅ Poštovné ZADARMO nad 39€ ✅ Knižná akcia každý mesiac ✅ Bezpečný nákup

Jedinečný a presný sprievodca po bohatom dedičstve Číny

Kniha vďaka jedinečnej spolupráci popredných svetových vydavateľstiev Dorling Kindersley (DK) a Encyclopedia of China Publishing House poskytuje vyvážený opis dejín Číny. Prináša jedinečné nahliadnutie do čínskej kultúry a spoločnosti a slúži ako úžasná vizuálna kronika minulosti Číny od mýtických panovníkov, ktorí vládli asi pred 5 000 rokmi, až po posledného cisára dynastie.

Zároveň dáva odpovede na mnohé otázky, napríklad ako sa dynastiám Tchang a Sung darilo riadiť obrovské ríše, kedy ľudia vynašli písmo a peniaze a prečo postavili Čínsky múr. Skúma kľúčové čínske predstavy a mapuje široký rozsah histórie počas tisícročí, opisuje stovky významných konfliktov a vyzdvihuje príbehy výnimočných jednotlivcov.

Publikácia predstavuje pokladnicu portrétov, malieb, fotografií a artefaktov, ktoré na Západe ešte nikto nevidel. Súčasťou rozprávania sú aj príbehy o legendárnej technickej zručnosti a o čínskych inováciách siahajúcich od výroby hodvábu cez tlač a objav železa až po vynájdenie kompasu a strelného prachu.


Recenzie a kritiky

Originálny názov: Imperial China: The Definitive Visual History Rok vydania: 2022 ISBN: 9788055184227 Rozmer: 252×301 mm Počet strán: 320 Väzba: pevná Jazyk: slovenčina

Zaradené v kategóriách